Szakíts a Toldiban!

2012.09.19. 10:53 Módosítva: 2012.09.19. 13:46

Egy különleges vizsgafilm premierjét nézhetik meg ingyen azok, akik szerda este elmennek a Toldi moziba. A Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves operatőr osztálya Máthé Tibor vezetésével elkészítette a Szakítós című szkeccsfilmet, amiben többek között olyan színészek szakítanak 10 percben, mint Stohl András, Majsai-Nyilas Tünde, Dér Zsolt, Trokán Nóra vagy Nagy Zsolt.

A  Szakítós azonban nemcsak a színészek és a téma miatt különleges, hanem azért is, mert az operatőrök egyedül írták, rendezték, sőt többnyire maguk vágták és fényelték is. "Ez borzalmas és rendkívül nehéz helyzet volt, ám hihetetlen szabadságot és energiát adott nekik. Az alapfeladat csak annyi volt, hogy az általuk elképzelt férfi és nő szakításának kulcsjelenetét a félév végére megírják, majd a második félévben mindezt meg is valósítsák, kb. nulla forintból. Persze az SZFE ott volt mögöttük, meg a Visionteam, mint támogató, de pénzük konkrétan semmi sem volt. Egy éven át dolgoztak ezeken a tíz perces filmeken, szívük, lelkük benne van" - mondja a filmről Török Ferenc rendező, aki vezető tanárként szintén segítette a Szakítós elkészülését.

A Szakítósból a nagy érdeklődésre tekintettel két vetítés is lesz, este 21 és 22:30 órakor, utána zene, tánc és mulatság.