Carrey is szerepel a Dumb és Dumber 2-ben

2012.09.28. 10:55

A hírt a vígjátékot rendező Farelly testvérek jelentették be, akik Twitteren más információt is megosztottak a készülő filmmel kapcsolatban. „Talán érdekel titeket, hogy majdnem végeztünk a Dumb és Dumber forgatókönyvével. Szerintünk szeretni fogjátok.” – írták a Tökös tekés, a Keresd a nőt és az Én és én meg az Irén rendezői a mikroblogon.

A fejlemények megnyugtathatják a rajongókat, akik a korábban kiszivárgó hírek alapján nem sok jóra számíthattak. Az 1994-es első rész hatalmas sikere után (a mindössze 17 millió dollárból forgatott vígjáték majdnem 250 millió dollárt hozott a kasszáknál) egyértelmű volt, hogy a történetet folytatni kell. A második részre ugyan több terv is volt és 2012-ben el is kezdték a forgatást, Carrey viszont a munka kezdete után nem sokkal kiszállt, mert nem találta meg a közös hangot a kollégákkal.

„Megértem, miért tette. Másfél éve megy ez a huzavona, hogy most akkor forgatunk, nem forgatunk, vicces a forgatókönyv, nem is annyira vicces. Jim ideges lett emiatt, amit tökéletesen átérzek. Én is ideges vagyok. Azt hittük, minden rendben a sztorival, de a stúdió változtatni akart, Farellyék is változtatni akartak, úgyhogy múlt héten az a döntés született, hogy a forgatás csak jövőre fog elkezdődni, amikor már végeztem a Híradósokkal”- nyilatkozta akkor a film másik főszereplője, Jeff Daniels, aki szerint Carrey kiszállása után körülbelül zéróra csökkent az esély a folytatás elkészítésére.

Júliusban aztán a Farelly testvérek bejelentették, hogy Carrey nélkül is megcsinálják a folytatást, amit az akkori tervek szerint 2012 végén kezdtek volna forgatni. Augusztusban viszont újabb fordulat következett, ugyanis Daniels belengette, hogy Carrey talán mégis hajlandó lenne szerepelni a filmben: "Jim meg akarja csinálni. Én is meg akarom csinálni. A Farelly-testvérek is meg akarják csinálni. Még a forgatókönyvet is át akarják írni, és nem akarják összecsapni csak azért, hogy letudjuk a melót novemberig, amikor én már a Híradósok új évadát forgatom. Ha már csináljuk, miért ne csináljuk jól? Majd jövő májusban vagy júniusban újra összeülünk, és ha minden jól megy, elkezdjük a munkát. - nyilatkozta akkor az 57 éves színész.

A Dumb and Dumber To (ejtsd: tú, ami angolul "kettő"-t is jelent) címre keresztelt második rész sztorijáról Bobby Farelly már augusztusban kiszivárogtatott néhány részletet. Eszerint a főszereplők egyikéről kiderül, hogy van egy gyereke, ezért Harry és Lloyd felkerekedik, hogy megkeressék a porontyot – elsősorban azért, hogy elkérjék az egyik veséjét, ami nagyon kéne a veseproblémákkal küzdő főhősnek.

Carrey jelenleg éppen a 2010-ben bemutatott Kick-Ass képregényparódia folytatását forgatja Torontóban. A Kick Ass Balls to the Wallban a színész egy Colonel Stars nevű, egykori gengsztert alakít, aki hazafias polgárőrséget, azaz idétlen ruhás, önbíráskodó őrültekből álló csapatot szervez Justice Forever néven, aminek a főszereplő is tagja lesz.