Han Solo és Leia készen állnak a 7. részre

2012.11.08. 10:30

"Harrison készen áll, hogy visszatérjen a következő Star Wars-filmben" – közölte egy névtelenséget kérő belsős forrás nemrég, és a hírt azonnal felkapta a Disney-Lucasfilm házasság lázában égő média. Pedig a 70 éves Ford 2010-ben még így nyilatkozott Han Solóról egy ABC-interjúban: "Mint karakter, számomra már nem túl érdekes". A netes népművészet természetesen már meg is alkotta az első képet az őszülő Hanról, amint épp kultikus csempészhajóját, a Millennium Falcont vezeti vigyorogva:

star wars  han solo is old
Fotó: Facebook / Tumblr

Szerdán a TMZ riportere is elkapta egy miniinterjú erejéig a kutyáját sétáltató Carrie Fishert, és megkérdezte az 56 éves színésznőtől, benne akar-e lenni a Disney-nél készülő új Star Wars-mozifilmben. "Naná!" – felelte kissé cinikusan a korábban alkohol-, drog- és súlyproblémákkal küszködő, George Lucast egy életre meggyűlölő exhercegnő, majd eltűnt a bezáródó liftajtók mögött. Ami jelen állás szerint kategorikus nemet és bizonytalan igent is ugyanúgy jelenthet, bár a rajongók természetesen az utóbbiban bíznak.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Walt Disney Company 4,05 milliárd dollárért megvásárolta George Lucastól a Lucasfilmet, így a Disney-mesék mellett Marvel-szuperhősfilmeket és Pixar-animációkat pénzelő óriásvállalatra szálltak a Csillagok háborúja és Indiana Jones-franchise filmes jogai (valamint a LucasArts és a Industrial Light and Magic cégek is).

A Disney nem sokat tökölt, rögtön az adásvétel után bejelentette: 2015-re elkészítik a Star Wars-saga régóta várt 7. részét. Ami ráadásul teljesen új sztori lesz, azaz semmilyen módon nem kötődik majd a Thrawn-trilógiához, a Dark Empire képregényekhez és az úgynevezett Star Wars Expanded Universe kismillió korábban megjelent könyvéhez, képregényéhez és videojátékához. Ha még 61 éves Mark Hamillt is sikerül rábeszélni a folytatásra, teljesen mindegy lesz, hogy Thrawn admirális, Loki vagy a gonosz boszorkánymostoha ellen harcolnak hőseink, a végeredmény csak jobb lehet a Baljós árnyaknál.