Igazából szerelem Valentin-nap alkalmából

2010.02.14. 13:50
Ashton Kutcher végigmajomkodja a Valentin-napot, és néha komoly arccal kimondja: szerelem. A film nem vicces, nem lendületes, még csak nem is igazán rossz ahhoz, hogy érdemes legyen sokat beszélni róla.

Kicsit félve ültem be a moziba, mert előre sejtettem, hogy nem lesz az igazi. Mert vajon mennyire lehet jó egy Valentin-nap című/témájú film Hollywood színészeinek felével, amelynek plakátján egy szívben ott mosolyognak mindannyian? A végére kiderült, hogy annyira tényleg nem.

Az alapsztori annyi, hogy nincs alapsztori. Vagyis van, de túl sok, körülbelül hat.  Minden Valentin-napon történik, az első óra azzal telik, hogy megismerkedünk a töméntelen szereplővel, lassan, komótosan, akik mint egy kiscsoportos foglalkozáson, mind párokat alkotnak. Van idő, hogy csordogáljanak a dolgok, mert a film jó hosszú egy romantikus vígjátékhoz képest, több mint két óra. Ráfért volna, hogy kivágjanak belőle egy egészséges félórát. Sokáig semmi sem történik, aztán a végén nagy nehezen összekapcsolódnak a történetek, elég izzadságszagúan, és minden jóra fordul, mindenki igazi párra lel.

Van gyerekszerelem, tiniszerelem, huszonéves- és harmincasszerelem, a nyugdíjasörömök sem maradhatnak ki. Van Jessica Alba, Jessica Biel, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Bradley Cooper. Ez is sok. Jessica Alba alig jut jelenethez, pedig elég mutatós. Gondoltam, ha nem lesz jó a film, legalább őt nézegetem. Kap vagy negyedórát, ez sem jött be.

Akit legtöbbet láthatunk, az Ashton Kutcher, végigmajomkodja az egészet, és néha komoly arccal kimondja: szerelem. Magához képest semmi baj sincs vele, a többi színésszel sincs, egyszerűen nem kellett nagyokat alakítaniuk, mindenkinek csak mosolyognia kell, ami annyira talán nem nehéz.

A Valentin-nap nem is vicces, vagy csak nagyon ritkán, akkor is csak egy félmosolyra telik. Például Ashton Kutcher mexikói haverjának vannak jó szövegei. Persze nem kötelező, hogy egy romantikus vígjáték harsányan röhögős legyen, de ez inkább unalmas, és a szerelmi szálak sem különlegesek.

Nem rosszabb, mint a többi hasonló romantikázás, de hát legyen jobb, mert különben minek van. Mintha az Igazából szerelemhez akarna hasonlítani. Az is több szálon fut, az is hosszú, az is tele van híres színészekkel. A különbség csak annyi, hogy az jól sikerült.