Mária
-6 °C
-2 °C

Cyberszex IV.

2001.12.03. 19:08
Mit hoz a jövő? A hús-vér szexualitást helyettesíthetik-e valaha is a különböző számítógép-vezérelte kellékek? Tényleg képesek lesznek a gyönyör fokozására, vagy csak a régi fantáziákat élesztjük újjá high tech köntösben?
Orgazmatron

A kérdésen már Woody Allen is eltöprengett: 1973-as filmjében, a Sleeperben egy, az orgazmust megrendelésre szállító, az agyat stimuláló szerkezettel ismerkedünk meg. A hasonló ketyerék állítólagos célja a stresszoldás, a minél biztonságosabb szex az AIDS által fenyegetett valóságban. Orgazmatron a masina neve, viszont még mindig nem létezik hasonló, maximum a távoli rokon vibrátorok_ David Pescovitz és Brad Wieners szerint - hozzávetőleg - 2009-ig kell várnunk rá, már aki várja. Viszont egyes vibrátorok már az orgazmatront közelítik minőségileg, élményileg - véli Isadora Alman.

Egy másik szaktekintély, Richard Kadrey előbb tablettaként fogyasztandó neurokémiai anyagot jósol, s csak jóval utána a tényleges, neuro-elektronikus orgazmatront. De miért csak és kizárólag az orgazmus a főcél, s miért nem a szexuális aktus egészének intenzitását fokozzák az elmés szerkentyűk? - vetik fel többen, nem kevés iróniával a kérdést. Howard Rheingold meg egyenesen azt állítja, hogy az orgazmatron már létezik is, csak még nem szabadalmaztatták_

Teledildó

Hasonló misztikus, bár rendkívül gyakran emlegetett szerkezet a teledildó. Az eredetileg szimplán "dildó" kifejezés a Xanadu-projektet jegyző Theodor Nelsontól származik, 1974-ből: a test erogén zónáit elsősorban hangimpulzusokkal stimuláló eszközt értett rajta. A szó mai jelentését a kilencvenes évek elején, a VR-divat fénykorában nyerte el. 3D szemüveg, több ezer, az érintést imitáló "intelligens szenzor-effektorral" (Howard Rheingold) ellátott adatruha, s ha mindezt - partnerünkkel együtt - magunkra öltjük, miközben beindítjuk az érzékelőket aktiváló programot, hamarosan a hurik paradicsomában landolunk.

A technológia ördöge azonban ezúttal is közbeszólt, a legkülönbözőbb malőrök formájában: önmagunkba történő visszacsatolás, partner-hitben, de valójában partner nélkül, kimaradozó elektromos áram, meg egyebek. Állítólag a hurikkal és a paradicsommal várhatunk még egy darabig, szakértők szerint legalább a harmincas évekig. De addig is - első hullámként - egyfajta MIDI-vezérelte vibrátorok, "szivattyúgépek" hozzák el a kéjt. Mások, például Isadora Alman szerint viszont a teledildók nem többek, és nem kevesebbek, mint a már beszerezhető távirányított szex-kellékek, szex-pótlékok, a távolsági, de főként néhány méter messzeségből lebonyolítandó aktust lehetővé tevő technológiák.
Azaz, megint csak a jó öreg vibrátorok_

Virtuális szex-rabszolgák

Újabb variáció a biztonságos szexre: a számítógép-használó összes erotikus fantáziáját, vágyát maximálisan kielégítő programok. Túl a virtuális valóságon, a legtökéletesebb szimulációban, a mesterséges valóságban lubickolunk, nem-létező partnerünkkel enyelgünk, mindent teljesít, óhajunk parancs, s még azon túl is. Számítógépek által generált koitusz, mint non plusz ultra. Senki nem lenne kizsákmányolva - vélelmezi számos önjelölt késő huszonegyedik századi jogász. Állítólag csak 2055-ig kell várnunk az adattestű kéjrabszolgákra.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!