Felnőtt bábok a pogány metál után

2009.03.20. 16:04 Módosítva: 2009.03.20. 16:43
Tavasz az nem lesz, legalábbis nem igazán, viszont azért még mindig nem a Csúcsformában 2 sokadik ismétlése a legjobb választás a hétvégére. Van helyette parti, obszcén bábszínház és még világhírű dzsesszhegedűs is.

Péntek:

Future Funk Squad

A név mögött álló átlagember Glenn Nicholls breakbeatben, hiphopban, nuskoolban utazik, és olyan zenekaroknak írt már remixeket, mint a Moloko, a Lamb, a Mint Royale vagy - legújabban - a The Prodigy, mely utóbbinak a Spitfire című dalából készített átdolgozást. Rajta kívül az Analog303, Wowbagge keveri majd, az ücsörgéshez Suhov & Prefekt zenél, a látványt az IP-TV szolgáltatja majd a Dürer-kertben.

Helyszín: Dürer-kert, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Belépő:1200 Ft (22 óra előtt), 1500 Ft (22 óra után)

Smárton Trió

Kiss Erzsi, Szalóki Ági és a Quartet B. zenészei lépnek fel a Take Five-ban Smárton Trió néven este kilenctől. A lo-fi, retro hangzású dzsesszt játszó zenészeknek most jelent meg a második nagylemezük, emellett ők szerezték Mátyássy Áron filmszemle-győztes "Utolsó idők" című filmjének szintén filmszemle-győztes zenéjét is, vagyis a pénteki koncerten frissek és nagyon divatosak lesznek. Ráadásul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén végzett művészek zenéjében még azok is kellemesen csalódnak majd, akik szerint a dzsessz az szürke öltönyös fickók harminc perces, ide-oda tekergő szólóiról szól csupán.

Helyszín: Take Five, VI. kerület, Paulay Ede utca 2.

Belépő: 1000 Ft

Henrik Schwartz

Henrik Schwartz jazz-house-techno szettel táncoltat pénteken este tíztől az A38-on. A leginkább a Jazzanova és a Sonar Kollectiv zenéjéhez hasonlóan dübörgő Schwartz egy ideig DJ-ként működött, majd laptopról játszotta, péntek este viszont élő szettjét mutatja be az állóhajó közönségének. a pihenősarokban eközben Ozon és Johnny Drama teker majd, az effekteket pedig a kiégett Izzók szolgáltatják.

Helyszín: A38 állóhajó

Belépő: 3000 Ft

Szombat

Ghymes

Az Antirasszista Világnap alkalmából a Ghymes ezúttal a gyerekeknek játszik délután négytől a Millenárison, méghozzá olyan, a témához kevéssé kapcsolódó klasszikusokat, mint a Bennünk van a kutyavér. A már két gyereklemezt is kiadó együttes énekese pedagógia szakon végzett, vagyis garantált a szórakozva nevelés, a népzene és a rock elegyéből született számok önfeledten, együtt skandálása.

Helyszín: Millenáris Fogadó, II. kerület, Fény utca 20-22.

Belépő: díjtalan

Apparat és Tipper

A szervezők összetett dobhártya-és lélekrezegtetésre invitálják kedves közönségét szombaton este kilenctől a Merline, ahol az elektronika üstököse, Apparat és a Hawaii-on élő David Tipper játszik majd. Az utóbbi downtempót, melankolikus elektronikát, sőt jazzel fűszerezett glitchhopot is játszik majd éjjel és hajnalban. Az előtérben Dr Zoidberg, Subotage, Plazma és Nitelight pakolja a lemezeket, a látványért a Kiégett Izzók mellett a német Transforma Visuals felel.

Helyszín: Merlin, V. kerület, Gerlóczy utca 4.

Belépő: Belépő: 3500 Ft, lányoknak 22h-ig 2500 Ft

Moonsorrow és Sear Bliss

Nyolc órányi pogány metal egy színpadon, megállás nélkül. Nyolc zenekar, hét magyar és egy finn dühöng majd szombaton a Dürer kertben.

Az este fő fellépője a finn pogány metal zene élharcosa, a Moonsorrow lesz, akik az epikus, skandináv mitológiai elemeket és a black metált vegyítik, jön a tizenöt éves jubileumát ünneplő magyar Sear Bliss, de előttük még sorban, délután öttől a többiek: a Neochrome, a Bornholm, a Dim Vision, a With Hate, és az Angerseed. Black metál, hörgés és torzított vikingek a Düre-kertben.

Helyszín: Dürer-kert XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Belépő: 4900 Ft

Vasárnap

Bábok a Sirályban

Felnőtteknek szóló bábelőadások várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig a budapesti Sirályban. Vasárnap Punchék karácsonya a fővárosi Purgateátrium jóvoltából kínál időtöltést ígér: Szívós Károly és Csató Kata "szocio-szeretetjátéka" korunk hétköznapi embereinek kegyetlenségeit mutatja be este héttől. Fél kilenctől pedig a győri Vaskakas társulat Metamorfózis című előadásában a Blattner-díjas Kocsis Rozi, Rab Viki, Ragán Edit és Szúkenyik Tamás áll színpadra. A darabokat Kuthy Ágnes bábrendező válogatta.

Helyszín: Király utca 50.

Belépő: ingyenes