Mindig örülök annak, ha beköszönt a péntek

2009.04.03. 17:04
A mostani hétvégének főleg az elektronikus zenei kínálata erős. Budapestre jön Dylan és Adam Freeland, nyílik a Wunder Bar a Pántlika Bisztróban. Debrecenben lesz Süsü, a sárkány is Józsa Imrével. Kulturális ajánlatunk az április harmadikával kezdődő hétvégére.

Tolnay Klári emlékmúzeum Mohorán

tolnay

Április 1-tõl gyönyörűen felújítva várja látogatóit a Tolnay Klári Emlékház Mohorán. A 2000-ben létrehozott emlékkiállítás Tolnay Klári kétszeres Kossuth-díjas kiváló művész életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyakból, családi ereklyékből, nagy sikert aratott színházi előadásokat idéző kosztümökből áll. További részletek itt és itt.

Péntek, április 3.

Süsü, a sárkány a Debreceni Tavaszi Fesztiválon


Április 3-án a Debreceni Tavaszi Fesztivál keretében mutatják be a József Attila Színház előadását, Csukás István és Bergendy István Süsü, a sárkány!-át. Az előadás délután négykor kezdődik a Főnix Csarnokban. Főbb szerepekben: Dányi Krisztián, Csórics Balázs, Galambos Erzsi, Józsa Imre, Kovalik Ágnes, Háda János, Gieler Csaba, Ömböli Pál, Fila Balázs és Komáromi Patrik.

A Bladerunnaz prezentálja Dylant

Az A38-on pénteken fellép Dylan (Freak, Tech Freaks - UK) utána pedig Mastif (Bladerunnaz). Dylan a drumandbass szcéna meghatározó alakja, a szervezők ígérete szerint földbe fogja döngölni a hajó közönségét. Belépő: 2000 / 2500 HUF.

Syrup Eksztra

A Monóban (VI., Ó utca 51.) a Syrup köteléke támad pénteken. Vendég az AVI (Tégla és FND), akik saját vizuállal mérnek audiovizuális sokkot a népre egytől fél háromig. Előttük tíztől Gordon játszik, utánuk pedig Mesterházy és Atomik, amíg bírják. Belépő 800 forint.

NVC Presents: Paul Kalkbrenner

A Merlinben (Bp., V. Gerlóczy u. 4.) fellép a Titanic Filmfesztivál egyik sikerfilmjének a Berlin Callingnak a főszereplő dj-je, a német Paul Kalkenbrenner. Rajta kívül fellép még Naga, Beta, Subotage, Dr Zoidberg és Amb. A belépő 3500 forint.

Szombat, április 4.

Nyílik a Wunder Bar

A Girls and Mathematics csapat csodálatos hangulatú partisorozata, a WUNDER BAR nyitóbulija szombaton lesz a városligeti Pántlika Bisztróban. A bulit bent tartják, ezért limitált a férőhely. Dj-zik: Benson Madame, Tom Select és Total Carlos.

wunderbar 2009 1re

Adam Freeland a Merlinben

A breakbeat "feltalálója", Adam Freeland 2001-ben járt nálunk először. Azóta már többször is volt, most újra Budapesten játszik, a Merlinben. Kísérik: TB Gon, Grasshop, Sikztah, Crimson, Swain és Mira. Extra Meyer Sound hangosítás lesz. A belépő a helyszínen 5000 forint, de este tízig koktélakció keretein belül egy koktél áráért kettőt kap az akcióban részt vevő.

Eric Clapton 64

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Házban Eric Clapton szellemét olyan nagy nevek idézik meg születésnapja alkalmából, mint Tátrai Tibor, Závodi János, Pribil György, Tóth János Rudolf vagy Turjánszky György. A koncert este nyolckor kezdődik, a házigazda a Claptones zenekar, a belépő 1800 forint.

20070318 cob b18 975

Tilos Witchkitchen Series Vol.4.

A Budapest Jazz Clubban (VIII., Múzeum utca 7.) este kilenctől slammel Busa Pista (Porondmester), a Ludditák (Móki & Tita), Maszkura és a Tücsökraj, Peer Krisztián, Ponza, Saiid, Szalon Barna, Szilágyi Ákos és Zeek. Zenélnek hozzá Benke Félix (tilinkó, falevél, szájharmonika, doromb), Hock Ernő (bőgő), Sabák Péter (dob) és DJ Ozon. A visualt a Kiégő Izzók szolgáltatja, a belépő 1200 forint.

Helter-Shelter

Az Artkatakombában, a Jászai Mari tér 1. szám alatt, (a Meki előtti pince) ingyenes minimal technoparti lesz. Fellép Thalium (Deafhouse), Alkemizt (Elveszett Gyerekek Városa/Tilos), Neckrow (Elveszett Gyerekek Városa/Tilos) és Log:n.

Az A38-ra szervezett Sisters Of Mercy koncert pedig elmarad.