Operettet írtak egy sales meetingből

2010.01.08. 13:58

"Mit keres az Indexen ez a hülyeség?" - teszi fel a kérdést dalban az első magyar menedzseroperett bonvivánja, aki az artistaprofesszort kísérő digeridoo-virtuózzal, az önvédelmi jóga mesterével, a vonalkódos bűvésszel, és a bohém kávéházi művésszel méri össze tudását az Év slágfertig menedzsere játék videós döntőjében.

A heteken át tartó izgalmas küzdelem a végéhez közeledik, ám a java még hátra van. Azok a vállalati vezetők, akik a legtalpraesettebb válaszokat adták furfangos kérdéseinkre, most az IndexVideó kamerái előtt bizonyíthatták rátermettségüket. Vajon melyikük lesz az Év slágfertig menedzsere, ki mekkora jutalomban részesül majd az egymillió forintos Braun-nyereményből?

Mészöly Imre

Emlékszünk még arra a talpraesett vezetőre, akinek szeme sem rebben, ha váratlanul vagópingvin-tenyésztésről kérdezik egy tévé műsorban, hanem frappáns átmenettel azonnal a saját üzletéről kezd beszélni? Nos ez a vezető Mészöly Imre, a cég pedig a Citizen Systems Europe GmbH. A vállalat közép- és kelet-európai régiójának felelős vezetőjeként vonalkód-, hordozható-, mátrix és POS nyomtatóinak területéért felel. A régió 21 országában vezeti viszonteladói hálózaton keresztül az értékesítést, marketinget és PR-t. Mint a döntős videóból kiderül, olykor nem is hétköznapi módszerekkel. Akinek a menedzserideálja egy Rodolfó-kezű Öveges Professzor nagy adag üzleti érzékkel megáldva, voksoljon Mészöly Imrére!

Nagy Tamás

Nagy Tamás agrármérnökként végzett, de soha nem dolgozott eredeti szakmájában. 1991-től, a katonaság után, egy nagy amerikai gyógyszergyár első magyarországi alkalmazottjaként vezette be a vállalatot a magyar egészségügybe. A kilencvenes évek közepén távközlési és IT-területen dolgozott. Volt, hogy a nulláról kellett marketing-csapatépítést végeznie, volt hogy regionális key account managerként kellett megállnia a helyét. Tamás sok mindennel foglakozott az elmúlt tízennéhány évben. Saját bevallása szerint azt szereti legjobban a munkában, amikor új ismeretekre tehet szert, és ez mai napig gyakran előfordul vele. Az Index vetélkedőjében a mottója: "Ha nem tudsz röhögni magadon, mi majd fogunk." Aki megnézi a videót, amelyben Tamás a Deák téren, farkasordító hidegben egy pilótakeksszel magához édesgetett artistaprofesszorral duettben előadja a Csendes éjt, az láthatja: Tamás tud röhögni magán. Adjon egy tízest neki, ha Ön is jót mulatott!

Puskás Bence

"A srác 400 millió forint hirdetési bevételt csinált 2008-ban egy olyan lapnak amelyiket szinte nem is lehet kapni. Az emberünk napi 14-16 órát dolgozik." - ajánlotta a figyelmünkbe egy ismeretlen olvasó Puskás Bence, aki szerényen elismerte, hogy hát tényleg így történt. Azóta azonban már csak saját médiacégére, a Wahed Kft.-re összpontosít, mely igencsak tekintélyes referencialistával dicsekedhet. A döntő legeredetibb és legrövidebb alakítását hozta össze azzal, hogy elmondja: ő nem akar különleges kunsztokat csinálni, mert a szabadidejében inkább kávéházakban ücsörög vagy régiségpiacokon bóklászik. Aki már általános iskolában sem bírta a feleslegesen, sokat mellébeszélő felnőtteket és díjazza a meghökkentő, egyéni ötleteket, adjon egy tizest Bencének!

Selmeczi Nóra

Selmeczi Nóra a verseny kakukktojása. Az egyetlen női versenyző, aki bekerült a döntőbe, és az egyetlen, aki művészeti területen menedzserkedik. Tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemenen forgatókönyvíróként és a diplomája megszerzése után főállásban elszegődött a Kortárs Drámafesztivál Budapest-et menedzselni. A külföldi ösztöndíjas félévek és színházi workshopok mellett Nóra fordít, lektorál, filmkritikát ír. Bár szíve szerint rúdtáncolt volna az Index olvasóinak, végül mégis inkább a jóga mellett döntött, amely olyan menő szerinte, mint oviban a művészi torna volt. Szeretné Ön is, ha a főnöke nyugtató talajgyakorlatokat mutatna be a munkahelyén? Akkor az Év menedzsere Ön szerint Selmeczi Nóra.

Tatai Viktor

Tatai Viktor 31 éves mérnök, akinek saját bevallása szerint 1 és 2/9-ed gyermeke van. Dolgozott színházi produkciókban és tévében, tanított angolt és irodalmat általános iskolában, rajzolt közműtérképet és figuránskodott. Mindemellet egy skazenekarban basszusgitározik. Hat éve dolgozik a Studiotech Kft-nél, ahol rendszertervezőből lett kereskedelmi igazgató. Olyan munkákban vállalt meghatározó szerepet, mint a magyar televíziónak gyártott első magyarorzági HD-s műholdas közvetítőautó vagy az Origo két új televíziós csatornája. A döntőben a világ első dalba öntött sales meetingjével kedveskedett az Index olvasóinak. Ha Ön is úgy élvezi a produkciót, mint a jelenlevő munkatársak, jutalmazza Viktort 10 ponttal!