Motorkocsik Parádéja a Vasúttörténeti Parkban

2010.05.20. 08:01
Motorkocsimustrával, járműparádéval, gőzmozdonyvezetéssel és kézművesfoglalkozásokkal is várja látogatóit vasárnap a fővárosi Vasúttörténeti Park.

A motorkocsik találkozója a közelmúltba enged bepillantást. A hőskorszak mozdonyai mellett a XX. század modern technikai vívmányait is bemutatják: látható lesz az egykor szupermodellnek számító Árpád motorkocsi, a Ganz-Jandrassik magyar mérnökpáros által tervezett motorkocsi, illetve egy sínautóbusz is - olvasható az intézmény közleményében.

Az érdeklődők felszállhatnak a vasúti kocsikra, utazhatnak lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a motorkocsizást, a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt a mozdonyvezetést is. A gyermekeket kézművesfoglalkozásokon arcfestéssel, gyöngyfűzéssel, vasutastárcsa-készítéssel várják.

A régi postakocsiban újjáéled a postahivatal is, ahol korhű jelmezbe öltözött postamestertől vásárolhatnak képeslapokat és bélyeget a látogatók. Az Orient Expressz hangulatos étkezőkocsijában pedig tea, kávé mellett nosztalgiázhatnak a pihenésre vágyók.

A vasárnapi Motorkocsik Parádéja a Vasúttörténeti Park Mozdony Matiné névre keresztelt programsorozatába illeszkedik, amelynek segítségével a park a vasút világát szeretné még közelebb hozni látogatóihoz. A főszezon ideje alatt minden hónap egy vasárnapján igyekeznek tartalmas kikapcsolódást nyújtani a mozdonyokat, a közlekedés történetét kedvelőknek.