Kiköltöznek a színházak az Andrássy útra

2010.09.17. 10:45
Hetvenhárom standon várják a színházak az érdeklődőket szombaton a fővárosi Andrássy úton, ahol immár harmadik alkalommal rendezik meg az Évadnyitó Színházi Fesztivált.

Magács László főszervező, a Merlin Színház igazgatója azt nem tudta megmondani, pontosan hány színház mutatkozik be, de több tucat intézményről van szó, hiszen még most  is vannak jelentkezők az eseményre. A fővárosi színházakon kívül a teljes vidéki paletta bemutatkozik majd szombaton- mondta Magács László. A Békés Megyei Jókai Színház standján ugyanis az összes vidéki teátrum évadtervét és programját meg lehet majd nézni.

Nagy lelkesedéssel készülnek az intézmények, megpróbálnak minél jobban kitenni magukért. Megfigyelhető, hogy jó értelemben vett versenyben vannak egymással a színházak- fűzte hozzá a főszervező.  Magács szerint örvendetes, hogy az alternatív színházak is mind nagyobb számban jelennek meg a rendezvényen. Az újdonságok között megemlítette, hogy idén performance-ok és installációk is lesznek, és minden színház igyekszik valami különlegességgel is készülni.

A szervezők célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a közönséget és a színészeket, rendezőket. Manapság egyébként is egyre nagyobb a színházigazgatók és művészek igénye arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljenek a nézőkkel- mondta a főszervező.