Retródiszkó Vilmos herceg és Kate esküvői buliján

2011.03.04. 15:54
A 70-es, 80-as évek popritmusaira táncolnak majd Vilmos brit trónörökös és menyasszonya - illetve akkor már felesége -, Kate Middleton esküvői bulijának vendégei.

Az idén 29 esztendős herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - és vele azonos korú kedvese eljegyzését tavaly novemberben jelentették be, az esküvő április 29-én lesz az ősi londoni koronázótemplomban, a Westminster apátságban.

A menyegző után az ifjú házaspárnak először a királyi család fő londoni rezidenciáján, a Buckingham-palotában kell majd átesnie egy 600 fős díszfogadáson, este azonban laza retródiszkó lesz ugyanitt, "mindössze" 300 vendéggel. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap udvari bennfenteseire hivatkozva pénteken azt írta, hogy a bulin három-négy évtizeddel ezelőtti popklasszikusok áradnak majd a hangfalakból, mindenekelőtt Abba-slágerek, Kate Middleton ugyanis közismerten nagy Abba-rajongó.

Kate és William
Kate és William

Vilmos herceg kedvéért a Spandau Ballet, a Duran Duran és a Culture Club slágerei hangzanak fel. Az esti afterparty vendégeinek azonban a táncmulatság előtt Vilmos öccse és esküvői tanúja, Harry herceg köszöntőjén kell túlesniük. A beszédet a palota protokollosai állítólag rettegve várják, tekintettel arra, hogy Harry nyilvános megszólalásai során - főleg különböző szeszek fogyasztása után - hajlamos kitérőket tenni az udvari szótár cirkalmas fordulataitól a kevéssé szalonképes, tömörebb megfogalmazások felé.

A pénteki The Sun jól értesült forrásai szerint Harry herceg mindenekelőtt azon fog poénkodni, hogy miközben ő hamarosan a királyi légierő legütőképesebb, félelmetes tűzerejű Apache harci helikopterein repül majd, bátyja - aki ugyancsak katonai helikopterpilóta-képesítést szerzett - lomha Sea King kutató-mentő helikopterekkel "vánszorog" az égen.

A brit katonai helikopterpilóták körében az Apache az álmok netovábbja; ennek a típusnak a tekintélye körülbelül úgy aránylik a Sea King helikopterekéhez, mint egy Forma-1-es versenyautóé a teherautókéhoz.