Kapós Angelina Jolie és Brad Pitt bora

2013.03.08. 11:16
Néhány óra alatt elkelt az első 6000 palack bor, amelyet Angelina Jolie és Brad Pitt dél-franciaországi Chateau Miraval birtokán termeltek. Egy-egy vevő csak egy rekesz Miraval rozét vásárolhatott, 105 euróért.

A csütörtök reggel 9-kor kezdődött akcióban délután 2-re már elfogyott mind a hatezer palack. A borból csak franciák vásárolhattak, fejenként csak egy rekesszel. A hollywoodi színész-házaspár provence-i birtokán termelt bort Miraval Cotes de Provence márkanéven hozták forgalomba, "palackozta Jolie-Pitt & Perrin" jelzéssel. Az utóbbi név Marc Perrin neves francia borászt takarja, akivel a sztárok összefogtak boruk értékesítésére.

1

Angelina Jolie és Brad Pitt 2008-ban 40 millió euróért vásárolta meg a 17. századi Miraval kastélyt a hozzá tartozó 500 hektár földdel, benne 50 hektár szőlővel a dél-franciaországi Bignole térségében. Általában a nyári hónapokat szokták itt tölteni. A Jolie-Pitt borok nagyobb szabású forgalmazása két hét múlva indul, amikor 100 ezer palack bort szállítanak ki éttermeknek és nagykereskedőknek szerte a világban.

A színészpár követte más hírességek - köztük Gérard Depardieu és Michael Schumacher - példáját, akik imázsuk feljavítása végett, üzleti célból vagy egyszerűen csak hobbiból bortermelése fogtak Dél-Franciaországban.