Költözik a Főzdefeszt

2014.05.15. 17:18

Ezek a sörfőzdék lesznek kint

armando_otchoa, Alakor Sör, Báder Sörház, BigFoot Sörfőzde, Bors Sörfőzde, Békésszentandrási Sörfőzde, Brandecker Sörfőzde, Csupor Sör, Domján Sörfőzde, Élesztő Sörműhely, Fóti Kézműves Sörfőzde, Franzberger Sörfőzde, Guri Sörfőzde, Gyertyános Sörfőzde, Hara Punk Vándorsörfőzde, Hedon Vándorsörfőzde, Hopfanatic Sörfőzde, Horizont Vándorsörfőzde, Ikkona Sörfőzde, Kaltenberg Sörfőzde, Kaltenecker Sörfőzde, Kapucinus Sörfőzde, Kárpi Sörfőzde, Kecskeméti Sörmesterek Vándorsörfőzde, Kissler Sörfőzde, Köleses Sör, Legenda Sörfőzde, Mályi Ászok Sörfőzde, Rizmajer Sörfőzde, Rothbeer Vándorsörfőzde, Serforrás Sörfőzde, Sörök a Möszjő Vedréből Vándorsörfőzde, Stari Sörfőzde, Szarvasi Sörfőzde, Tibeer Vándorsörfőzde, zip’s brewhouse, Hatodik Íz Vándorsörfőzde

És ezek az ételárusok

Padron, Szendzso, Varieté, Cake Shop, Bubble Dogs, Tésztafeszítő, Zing, Pasta Station, Kolbice, Csöppentő, Funky Pho, Misi a pék, La Pizza Di Mamma Sofia, Vörös Homár, Wang, Malackrumpli, Húspatika

Az utolsó pillanatban költözni kényszerült a Főzdefeszt, így nem a már-már hagyományos, Mikszáth téri helyszínen tartják meg a következő kisüzemisör- (kézművessör-, brew-, kinek mi tetszik) fesztivált június 7-9-én. Az új helyszín a Műegyetem rakpart lesz, ami miatt a fesztivál időben is rövidült kicsit, ez ugyanis annyira forgalmas útszakasz, hogy a BKK csak hétvégére tudja felszabadítani.

A Főzdefesztet első alkalommal 2011 májusában rendezték meg, azóta ősszel és tavasszal is volt egy-egy a józsefvárosi Palotanegyedben, a Mikszáth téren és környékén. A mostani lett volna a hetedik ezen a helyszínen, ha nem alakul másként. (Érdekesség, hogy tavaly Berlinbe is exportálták a rendezvényt, meglehetős sikerrel.)

Úgy tudjuk, a költözés hátterében az áll, hogy az egyre nagyobbra növő fesztivál szervezői nem tudtak dűlőre jutni a 8. kerülettel a helyszínt illetően. Az is a huzavonára utal, hogy a Főzdefeszt a mai napig nem hirdette meg az eseményt, pedig már csak alig több mint három hét van a kezdésig.

„Nagyon szerettük a Palotanegyedet, de a másfélszer akkorára nőtt fesztivál már nem való utcára, egyre komolyabb logisztikai problémák és jogos lakossági panaszok léptek fel, ezért új helyszínt kellett keresnünk” – mondta Bart Dániel, a fesztivál egyik szervezője, de a kerülettel való állítólagos konfliktusról nem árult el bővebbet.

Azt viszont igen, hogy az új helyszínen közösen rendezik meg a fesztivált a Street Food Show-val, ami az eddigi négy alkalommal a Hold utcai piac emeletén volt megtartva. Így végre az utcai ételek is kikerülnek az utcára, a sörös fesztiválnak meg lesz rendes ételkínálata, aminek a megszervezésére eddig nem igazán jutott idő.

Úgy tudjuk egyébként, hogy az eredeti helyszínen lesz egy másik sörfesztivál két héttel később. Erről Szilágyi Demeter, a kerület önkormányzati képviselője annyit mondott, hogy június 20-21-én valóban lesz egy ilyen rendezvény, és óhatatlanul van átfedés a megjelenő főzdék tekintetében, de ez a Palotanegyed Fesztivál része lesz, tehát nem önálló sörfesztivál. A Főzdefeszt költözéséhez Szilágyi annyit fűzött hozzá, hogy nem ismeri annak az okait.