Egy spanyol modell lett a világ legszebb nője

2015.12.20. 08:02
A 23 éves Mireia Lalaguna Royo fejére került a Miss World szépségverseny koronája ma hajnalban, Kínában. A Sanya szigeten rendezett gálaműsoron Magyarországot Kiss Daniella képviselte, de nem tudta megismételni Kulcsár Edina tavalyi második helyét

A kínai gálán első udvarhölgynek az orosz Sofia Nikitcsukot, második udvarhölgynek pedig Miss Indinéziát, Maria Hafrantit választották a 114 induló közül. Spanyol nőt még soha nem választottak a világ legszebbjének. Mireia Lalaguna Royo 23 éves, gyógyszerészdiplomás modell, aki a döntést meglepett sikollyal vette tudomásul, majd első nyilatkozatában azt mondta, a zsűri jól döntött, hiszen a Miss World nyertesének megválasztásakor nemcsak a külsőségekre, hanem a belsőre is oda kell figyelni. Ezek szerint nála ezen a téren is minden stimmel.

5d748051d2d101388b0f6a7067000ca3

Lalaguna a döntőt megelőzően a Miss World legjobb modelljének választották, és állítólag nagy hatást gyakorolt a zsűrire kortesbeszédével is. 

A döntőt beárnyékolta egy kisebbfajta botrány: a kínai hatóságok ugyanis nem adtak beutazási vízumot Miss Kanadának. A kínai származású Anastasia Lin Hong Kongon át érkezett volna a szigetre, de nem engedték fel a gépre, mert több alkalommal nyíltan kritizálta a kínai kormány valláspolitikáját, és a Falun Gong meditációs technika egyik gyakorlója és terjesztője, amit viszont 1999-ben betiltottak Kínában.

Lin a sajtónak azt is elmondta, hogy miután megnyerte a Miss World Canada betétversenyt, a Kínában élő apját kínai titkosügynökök kezdték el vegzálni, és arra igyekeztek rávenni, hogy szóljon rá a lányára, hogy fogja be a száját.

Ez volt egyébként a nyolcadik alkalom, hogy Kínában rendezték meg az eseményt, de Lin kizárása nem vet túl jó fényt az idei versenyre.