Végre legálisan is ugrálhatnak a kutyák a Balatonban

D  VG20090716034
2016.04.02. 12:39 Módosítva: 2016.04.02. 12:40

Fellélegezhetnek a Balatonért rajongó kutyatulajdonosok: sokéves vita végére került most pont azzal, hogy Balatonboglár és Fonyód önkormányzata is kijelölt néhány olyan helyet a magyar tenger partján, ahová kutyákkal is bemehetnek a strandolók - derül ki a Kutyabarat.hu nemrég megjelent cikkeiből.

Nem áprilisi tréfa!

Balatonboglár képviselő-testülete március 31-én egyhangúlag elfogadott egy olyan beterjesztést, ami három helyet is kijelölt Bogláron, ahol a kutyák fürdőzhetnek. Ezek:

  • a Bója köz vége,
  • a Báthori köz vége,
  • és a Matróz köz vége.

Fonyódon pedig rendkívüli testületi ülésen döntöttek a kutyás strand kiépítéséről, ami ezentúl a vízi rendőrség mögött fog üzemelni.

Eddig mindig horror volt a kutyás balatoni nyaralás

Korábban laptársunk, a Velvet is sokat cikkezett arról, mennyire lehetetlen küldetés kutyabarát balatoni szállást találni. Az ebek balatoni csobbanása a hatályos jogszabályok miatt elvileg lehetetlen, mivel nem lehetett állatot bevinni a parton kijelölt fürdőhelyek területére. Kiskapuk persze mindig is voltak, mint például a tihanyi Belső-tó - ami viszont annyira algás, hogy emberi fürdésre már alkalmatlan. A kutyabarát balatoni helyekről egyébként ebben a Velvet-cikkben olvashat bővebben.