Széll Tamás elhagyta az Onyx éttermet

2016.07.28. 15:49

Széll Tamás otthagyta a Michelin-csillagos Onyx éttermet, írja a 444. "Nincs tüske, sem harag. Elválunk" – erősítette meg az információt. A séf barátnője, a korábban szintén az Onyxban dolgozó Szulló Szabina is távozik.

Pintér Katalin, az Onyx éttermet is működtető Gerbeaud ügyvezetője szerint Széll távozása korrekt volt, mivel egy olyan időszakra időzítette, amikor viszonylag simán lebonyolítható a válás. A séf a Bocuse d'Or-selejtező miatt idén alig dolgozott, augusztus végétől pedig megint nem dolgozott volna, mert akkor kezdődik a felkészülés a lyoni döntőre.

"Nem új hír, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás önállósodni szeretnének. Lehet, hogy kívülről ez meglepőnek látszik, de a szakmában senki számára nem volt titok, hogy ez a tervük. Ez a dolgok természetes rendje a vendéglátásban. Inkább az lenne furcsa, ha örökre az Onyxban akartak volna maradni" – mondta Pintér, aki szerint Széllék pótlása nem jelent megoldhatatlan feladatot, nagyon erős második vonal sorakozott fel mögöttük.

Széll és barátnője 2000 óta dolgoztak a Gerbeaudnál, az azonos tulajdonos kezében lévő Onyxnak pedig a 2007-es alapítása óta séfjei. Az Onyx 2011-ben, a Costes után második magyar éttermként, Michelin-csillagot kapott. Széll azt ígérte, hamarosan részletesebb közleményben fogja megmagyarázni a helyzetet.