Sportpályává változtatnák Budapestet

2016.09.05. 15:29
Október elsején rendezik meg a Budapest Urban Games nevű, első "utcalimpiát": a résztvevők a főváros utcáin és terein vehetnek részt különböző sportversenyeken.

2016. október 1-jén rendezi meg először a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a Budapest 2024 támogatásával a  Budapest Urban Games nevű, rendhagyó sportrendezvényt, a szervezők szándéka szerint azért, hogy népszerűsítsék a városi sportolást és támogassák a helyi sportközösségeket.

Idén, az első versenyen még csak a budapesti sportközösségek versengenek a város különböző pontjain, olyan helyszíneken, amelyeket eddig kikapcsolódásra vagy közlekedésre használtak, legyen szó belvárosi utcákról, turisztikai látványosságokról vagy elhagyott telkekről.

A versenyekre bárki nevezhet, amatőrök és profik is. A nevezés ingyenes, de a versenyeken csak érvényes regisztrációval lehet indulni, bár a szabad helyek függvényében a helyszínen is lesz még lehetőség a jelentkezésre. 

Az eseményeket 2016. október 1-jén, szombaton 10 és este 8 között rendezik meg. Ezekre a versenyekre lehet nevezni:

  • Grund Foci Bajnokság | Klauzál tér: 

Grundfoci kerületi pályákon: belvárosi helyszínen kialakított bajnokság 4+1 fős csapatok részére. 

Nagykövetek: Vincze Ottó, Moldován Krisztián

  • Urban Bike Verseny | Citadella sétány: 

Kerékpárverseny városi tekerőknek, futároknak, versenyzőknek, fanatikusoknak több kategóriában saját és MOL Bubi kerékpár segítségével.

Nagykövetek: Benkó Barbi, Ábrók Norbi

  • Snake Run Futóverseny | Klauzál tér - VII.kerület utcái:

Futóverseny a Klauzál térről indítva, rendhagyó pályaútvonalon, az ismert Nokia játék mintájára, kígyózó vonalvezetéssel.

Nagykövetek: Bartucz Bori, Markocsán Sándor

  • Pingpong Verseny | Klauzál tér: 

Az asztalitenisz szerelmesei kipróbálhatják egyesben és párosban is a pingpong újragondolt változatát, a TTX-et (Table Tennis X), amely az anyasportág szabályaira épül, de azokat rendkívül „lazán" alkalmazza.

Nagykövet: Póta Georgina

A d íjátadó a Klauzál téren lesz este 9-kor, utána pedig a Mazel Tovban lesz afterparti 10-től. 

Ne maradjon le semmiről!