27 év után bezár Ibiza egyik ikonikus klubja

2016.10.05. 11:38

Minden évben ott volt a világ legjobb klubjai között, 2011 és 2014 között meg is kapta az év legjobb klubjának járó díjat az International Dance Music Awardson, de most 27 év után

bezár Ibiza ikonikus szórakozóhelye, a Space.

A reptérhez közel, Ibiza külvárosában található klubban megfordultak az elektronikus tánczene minden műfajának legnagyobb nevei, akik a világ legnagyobb fesztiváljain is headlinerek szoktak lenni. A hat színpados klub záróbuliján fellépett Bob Sinclair, Solomun, Maceo Plex, Carl Cox és még rengeteg másik előadó. A BBC forgatott egy videót a zárásról, amit már csak a háttérzene, a kilencvenes évek legszebb trance himnusza, a Café Del Mar remixe miatt is érdemes elindítani:

Nagy űr marad a Space után

Pepe Rosello a klub 80 éves alapítója és tulajdonosa a szórakozóhely területét egy másik ibizai klub, a szintén szupersikeres Ushuaïa menedzsereitől bérelte. Azonban a szerződésüket nem hosszabbították meg 2016 után, feltehetően azért, hogy a Space már ne jelentsen konkurenciát nekik.

Egyelőre nem tudni mi lesz a klub sorsa, vannak olyan hírek, melyek szerint továbbra is üzemelni fog, csak egy alagúttal összekötik az Ushuaïa-val, más pletykák szerint egy luxushotelt építenek a helyére, golfpályával, szórakozóhely tematikájú dizájnnal és bohócnak öltözött inasokkal.