Ez az igazi retro burger, nem a csalamádés rettenet

easy
2017.08.02. 12:17

Úgy másfél-két hete lehet kapni a Zing burgernél a medvesajtos hamburgert, amiről nekem elsőre a méltán elfeledett édesbucis, csalamádés burgerek ízvilága ugrott be, de nem azért mert bármi bajom lenne a Medve Sajttal. Ha nem figyelek oda, és ott van a közelemben, akkor simán el tudok belőle nyammogni egy dobozzal, plusz szendvicsbe szétkenve is tökéletes, de egy kicsit viszolyogtam attól, hogy ezt szétolvasztva viszontlássam egy burgerben.

A Facebookon is szembejött a hirdetés az összetevőkkel, és amin megakadt még a szemem, az a juharszirupos bacon volt, kicsit fel is röhögtem, hogy parasztvakításnak biztos jó, viszont úgysem lehet majd érezni az ízéből semmit. De azért épp eléggé furcsának tűnt ez az egész kombináció, hogy ki akarjam próbálni. 

A legközelebbi Zingbe menet az is eszembe jutott, hogy a 35 fokos kánikulában talán nem a legjobb ötlet ilyesmit tesztelni, pláne azok után, hogy a szerkesztőségben egész nap nem működött a légkondi, és délután kettőkor már félig eszméletlenül kóválygott odabent mindenki, szóval megvoltak a fenntartásaim, na.

Aztán úgy három-négy falat kellett, hogy meggyőzzön, ez tökre működik. Engem elsőre nem is a medvesajt fogott meg, hanem a bacon, amiben előre kételkedtem. Simán lehetett érezni az enyhén édeskés juharszirupot, az íze nem pofátlankodik be annyira, pont jól megvan a baconnel kiegészítőként. Utólag kiderült, hogy grillezés közben csöpögtetik rá a szirupot a baconre, "bár nem minden egységben ezt a módszert követik, pedig így kellene", jegyezte meg az egyik zinges arc, akivel beszéltem a burger után.

Na de akkor a medvesajt. Én arra számítottam, hogy elég agresszív íze lesz ilyen mennyiségben, de igazából az van, hogy jól kíséri a húst, mert a medvesajtos massza krémessé teszi az egész burgert. Elvileg van benne egy kis ementáli is, megmondom őszintén, ezt egyáltalán nem éreztem, bár nem is ezért jöttem. Plusz mutatóba még a burger alján lapul egy szerencsétlen kis salátaszelet meg egy kevés paradicsom, de úgysem ezekre figyel az ember. 

Szóval úgy a felétől már nem nagyon érdekelt a kánikula, csúszott a burger, örültem, hogy nem is annyira hülyeség ez a medvesajtos juharszirupos kombó. Oké, ilyen mennyiségben valószínűleg más sajttal is működött volna a dolog, és az utolsó falatoknál már azért éreztem, hogy kezd egy kicsit megterhelő lenni a medvesajtos ízáradat, és ennél jóval több már nem ment volna le, mert azért mégsem cheddarral vagy kéksajttal van teletömve a burger.

Az ár 1590, ami egy kicsit sok, pláne úgy, ha az ember nem eszik mellé krumplit vagy hagymakarikát, mert azért nem egy óriási adagot kell elképzelni, de összességében kapunk egy korrekt sajtburgert, amiben valójában a bacon az igazán nyerő.