Sörcsap lesz egy új hotel minden szobájában, a zuhanyzóban meg sörhűtő

2018.02.22. 09:14

A skóciai Aberdeenshire-ben nyitja meg 2019-ben az első hotelét a brit sörfőzde, a magyar kézművessör-piacon is ismert BrewDog - írja az Indepenent. A sörhotel minden egyes szobájának lesz saját sörcsapja, de a tervezők még azokra is gondoltak, akik nem nagyon bírnak ki egy zuhanyzásnyi időt sörözés nélkül: a zuhanyzóban sörhűtő lesz a szobákban.

A BrewDog bárja az Ohio állambeli Columbusban, ahol hasonló hotel építését tervezi a cég
A BrewDog bárja az Ohio állambeli Columbusban, ahol hasonló hotel építését tervezi a cég
Fotó: BrewDog / Facebook

A DogHouse Hotelben 26 szoba lesz, és rögtön a főzde központja mellé építik; a cég közleménye szerint a hotel tulajdonképpen azok számára lesz egyfajta ajándék, akik veszik a fáradságot, hogy elzarándokoljanak kedvenc főzdéjük központjába.

A hotelt szinte teljes egészében közösségi finanszírozásból építik: a cégnek ugyan nem sikerült összekalapoznia a célul kitűzött 25 millió fontot, de azért meglehetősen sokat fog állni a költségekből az a 19 millió font (6,7 milliárd forint) is, ami összejött a gyűjtésben. A támogatók jutalma, hogy elsőbbségi foglalási lehetőséget kapnak majd a hotelben.

Ez lesz a sörturisták Nirvanája"

- fogalmaz a cég közleménye.

A BrewDog, amelynek eladásai 2017-ben 93 százalékkal nőttek, egyúttal azt is bejelentette, hogy hasonló hotel építését tervezik Amerikában is, az Ohio állambeli Columbusban.

A Wetherspoon nevű sörfőzdének egyébként 1998 óta vannak sörhotelei, azaz szobafoglalási lehetőségük a kocsmáikkal egy épületben. Nemrég Budapesten is nyílt egy, a kis kézműves manufaktúrákhoz képest hatalmas befektetésből épített sörfőzde-látogatóközpont. A First Craft Beer tulajdonosa akkor azt mondta az Indexnek: "A borászatokban az utolsó szőlőszemet is végigsimogattatják a vendéggel, hogy legyen saját élménye a borral, aztán ötcsillagos borhotelekben altatják el este. A sörrel ugyanez egyáltalán nincs meg."

Ne maradjon le semmiről!