Az 50 legirritálóbb magyar

2004.10.01. 14:40
Drága olvasó!

Ugye Ön is gyűrt már össze napilapot, színes magazint, tévéképernyőt vagy monitort, amikor feltűnt egy különösen irritáló színész, politikus, bemondó, kommentátor, költő, esztéta vagy lelkipásztor arca?

Az emberben heteken, hónapokon át gyűlik a feszültség. Hogy merészel ez a nímand azzal a fejjel/tenyérbemászó vigyorral/velőtrázó szóvicckészlettel nap mint nap fájó lyukat égetni az ártatlan fogyasztók retináján? Valamit tenni kell, az biztos. Aztán mi a vége? Ön súlyos százezreket fizethet ki a vadi új plazmaképernyőért, miközben az az alak továbbra is büntetlenül néz ki a fejéből/vigyorog tenyérbemászóan/süt el szóvicceket.

Itt a lehetőség, hogy méltó bosszút álljon az audiovizuális szennyezőkön. Vegyen revansot minden nagy pöriért!

A Penthouse, az Index, a Színes Mai Lap es a Danubius Rádió ugyanis meghirdeti az 50 legirritálóbb magyar című játékát és ehhez az Önök segítségét kéri. Írják meg nekünk erre a címre, hogy kit tartanak a legidegesítőbb hazai versenyzőnek a XXI. század hajnalán, amikor lassan beindulnak a menetrendszerű űrjáratok, de Vitray Tamás blézere még ott foszladozik a közszolgálati képernyőkön. Ha van kedvük, pár szóban meg is indokolhatják a döntésüket, de ez nem feltétel.

Jelölhetnek drámaírót, színészt, erőemelőt, miniszterelnököt, tévést, újságírót, könnyűbúvárt és hastáncosnőt, szóval akit csak tetszik. A sarki újságos direkt kettesekben adja a visszajárót? Jelentse fel bátran, bár ha az illetőt nem ismerik legalább félmillióan, nincs nagy esélye annak, hogy bekerüljön a jelöltek közé. De ki tudja?

Mi már összeállítottuk a saját bő keretünket, amit majd kiegészítünk az Önök jelöltjeivel. Először meglepődtünk a televíziós alkalmazottak nyomasztó túlsúlyán, de hát mit lehet tenni, őket látjuk a legtöbbet. Ennek ellenére nem lesznek kvóták, nincs súlyozás, aki sokak bögyében benne van, az felkerül a listára.

Nálunk komolyabb felfogású olvasóink kedvéért mondjuk, hogy ez egy játék. A leendő jelölteknek pedig azt tanácsoljuk, hogy fogják fel úgy a dolgot, hogy ez is egyfajta népszerűség, hiszen legalább megosztják a közönséget.

A listára felkerültek nevét és fényképét a jövő héttől emberes adagokban tesszük közzé. Az Önök dolga annyi, hogy egy mínusz öttől (irritáló) a nullán át (semleges) a plusz ötig (rokonszenves) terjedő skálán bekattintsák az adekvát osztályzatot. Tehát nem csak a rossz és a még rosszabb között lehet választani. A végső sorrendet a kialakult átlag fogja megszabni, de a toplistára csak az kerülhet fel, akiről legalább ezren nyilvánítottak véleményt. Ezzel próbáljuk kiszűrni a tucatnyi ember által ismert, ám annál idegesítőbb szemfelszedő kisiparosokat.

A játékról egyelőre ennyit. Vidám gyűlölködést kívánunk, küldjenek minél több jelölést.