Megérkezett a süketnémapornó

2008.01.08. 07:55
Azt eddig is tudtuk, hogy a süketnémák is ugyanolyan emberek, mint mi. De mi erre a legjobb bizonyíték? Hát a pornó.

Az amerikai Deaf Bunny (Süket Nyuszi) az első olyan pornóoldal, amit süketnémák készítenek, főleg süketnémák és halláskárosultak számára; minden megtalálható itt, ami a süketnémapornóhoz elengedhetetlen: dvd-k, segédeszközök, tartalom. De úgy tűnik, főleg egy új szubkultúra kialakításán (illetve megszilárdításán) fáradoznak a pénzkeresésen kívül. A süketnémapornó amúgy nem nagy ördöngösség: ugyanúgy kell csinálni, mint a hagyományos pornót, csak süketnémának vagy halláskárosultnak kell lenni.

A tavaly augusztusban debütált honlap szellemi atyja, a szintén süketnéma Dino Capone a Deaf Bunny üdvözlőjében lelkesen ír arról, hogy végre a süketnéma társadalom is megmutathatja, hogy mennyire szexuálisak, és hogy semmiben nem különböznek a többi embertől.

Az egész projektet a Naughty Deaf Roommates (Pajzán süketnéma lakótársak) című videóval indították, amiben Brooke és Victoria hat érdekfeszítő biszex jelenetben próbálja felkelteni a pornókedvelők figyelmét. A film feliratok és szövegbuborékok által mindenki számára érthető.

De nemcsak videók eladása a céljuk, hanem például a biztonságos szexre való nevelés is. Ezen kívül itt sztárolják majd a süketnéma pornószínészeket is. A Deaf Bunnyn találhatunk vicces süketnémás linkeket is. Mint például az amerikai idiotizmus csúcsának tekinthető Girls Gone Wild (magyarul Vad csajok címmel fut) süketnémásított verzióját, a Deaf Gone Wild-ot. Ebben ugyanúgy mutogatják a melleiket a bulizós csajok, mint elődjében, csak itt nem visítoznak hozzá idegesítően, így sokkal letisztultabb. A Deaf Strippers és a Deaf Amateurs funkció egyelőre sajnos fejlesztés alatt, de érdemes rajta tartani a szemünket.

A Wired magazinban a Deaf Bunny alapítójával készült interjúból derül ki, hogy miért is lehet létjogosultsága egy ilyen, süketnémák által üzemeltetett és számukra szóló oldalnak azon kívül, hogy jó terepe lehet a jelnyelv megtanulásának, gyakorlásának. Capone elmagyarázza, hogy azért igazán fontos ez, mert rámutat arra, hogy a halláskárosultak pontosan ugyanolyan emberek, mint a hallók, csak éppen nem hallanak.

A Deaf Bunnynál munkavállalókat is keresnek, elsősorban pornószínészeket. A feltétel a minimum 18 év, és hogy vagy süket legyen, vagy legalább ismerje, tudja használni az amerikai jelnyelvet (ADL, American Sign Language). Keresnek még jelnyelvet használó riportereket, webfejlesztőket és operatőröket is. Az oldal még erősen fejlesztés alatt áll, sok funkció még under construction, a szubkultúra egyelőre ébredezik.