Dj-párbaj a Vigadóban

2003.09.11. 16:40
Gee fél órán át tolta a latinba csavarodó house-t, ezzel ő nyerte a Thirst dj-versenyt. Riporterünk ott szeletelt a konteszt döntőjén az egyre jobban lelazuló menedzserek között.
Hibátlan neonzöld ikonok rezzenéstelen plazmaképernyői övezték a népszerű hollandus sörmárka Thirst fantázianevű dj-versenyét. A véraláfutásszínű Pacha klubba szórványosan szivárogtak a szponzorok vendégei, velkamsört lobogtatva, hogy kibeszéljék, aznap ki plagizálta valamelyik honosított reklámjukat.

Az üzemi feszültség oldására kisvártatva sörösüvegekre és alumíniumdobozokra hangszerelt dobkísérettel és heves szkreccseléssel tűzdelt szett kezdődött, amire termékszínűre festett táncosnők hullámoztak alumíniumketrecükben.

Magyarországon feltűnően sok hobbi-dj lappanghat, ennyien még nem jelentkeztek dj-versenyre a Thirst-turné 30 országából. A zsűrinek 308 demócédét kellett egyhuzamban meghallgatnia egy hosszabb, görbe estéjén. Ebből maradt aztán 18 arc, akiket vidéki klubokban eresztettek a közönségre hármasával, amíg el nem fogytak.

Gee vs Double G

A döntő szabályai igen egyszerűek: a lemezlovasok a párbaj etikettjének megfelelően egymásnak háttal tettek húsz lépést, majd megkíséreltek maradandó károsodást okozni a másikban, feléje hajított bakelitlemezek segítségével. Persze nem. Valójában Gee és Double G fejenként félórát tolt a pultban, tudásuk és lemeztáskájuk legjavában fürösztve a táncparketten bóklászó sörgyári középvezetőket, barátnőiket és VIP-vendégeiket.

Gee észrevétlenül surrant a lemezjátszók mögé, és - talán a faarccal bambuló közönség, talán a tízórai kezdés hatására - szerény interakcióval színezte latinba csavarodó house-szettjét. Félórával később Double G proghouse-ba csapott és lendületét erőteljes hadonászással kommunikálta az addigra legurított breezerektől bemozduló menedzsereknek.

A helyi és hozott lemezlovasokból, lemezboltosokból és újságírókból felhúzott zsűrit azonban nem hatotta meg a közönség álságos reakciója, érezték, hogy a drog beszél belőlük, inkább egyhangúlag Gee-re szavaztak, akiért ötfős veszprémi különítmény izgult, nehogy a túlerőben lévő pestiek lenyomják.

Győzött az igazság, oda a Pioneer DJ-szett (DMP 555, CDJ 800, DJM 600), a csütörtök esti gálapartin pedig Paul Oakenfold kezét is megkapja egy órára közösen játszani.

Paul Oakenfold azt üzente

A világhírű sztár eleinte oszloptól oszlopig osonva süppedt az oszlopok kövér árnyékába, aztán, mivel összesen ketten támadták le autogramért vagy fotózkodás miatt, nagyokat ásítva a dj-pult szélére hajtotta fejét. Az újra filmzenét és második szerzői albumát hegesztgető dj néhány fotósgrimasz után lenyomott egy órás előzetest a csütörtöki háromórás - a nagyközönség számára is elérhető - táncmulatságból, aztán fehér limuzinjában belevetette magát a mocskos budapesti éjszakába.