Digitálisan fújták fel Dobó Kata melleit?

2003.11.10. 16:18
A Maxim című amerikai férfimagazin pikáns fotókat közölt a Hollywoodban haknizó Dobó Katáról, de Photoshop-szakemberek szerint képszerkesztő programokkal módosították a színésznő alakját.
Kattintson a nagyításhoz!
Kattintson a nagyitáshoz!
Az évek óta Hollywoodban élő magyar filmcsillagról közölt pikáns fotókat a Maxim elnevezésű amerikai férfimagazin. A Magyarországon utoljára az Európa Expresszben brillírozó színésznőt egy amerikai országúti motel díszletei közt pózolva, fehérneműben, illetve lepedőbe csavarva fényképezte le az újság fotósa.

Digitális dudák

A Maxim bemutatása szerint egyébként Dobó Kata hazájában szexszimbólum, Hollywoodban pedig oroszos bájával hódít. A képek mellé közölt rövid interjúból pedig kiderül, hogy Kata egy kupica vodkával alapozott a Steven Segallal közös intim jelenetek előtt.

A képek hitelességét azonban kétségbe vonja a Transparent Smoke elnevezésű alternatív hírportál, aminek honlapján egy fürdőszobai fotót elemezve próbálják bizonyítani, hogy az újságban publikált fotókat utólagosan Photoshoppal manipuláltak, hogy a modell mellei még nagyobbnak, dereka pedig még vékonyabbnak tűnjön. A kérdéses kép hátterében ugyanis furcsa a csempék alakja, van olyan panel, ami Dobó Kata mellének alakját követi, míg egyes csempék széle ferde, vagy cikkcakkos. Mindez az újság szakértője és a kialakult vitához hozzászóló olvasók véleménye szerint arra utal, hogy egy ügyetlen képszerkesztő a fotó részeinek torzításával próbálta Dobó Kata alakját az ideális kilencven-hatvan-kilencvenre alakítani.

Segal kedvese

Dobó Kata az Éretlenek című tini-szappanoperában tűnt fel először, de a Miniszter félrelépben nyújtott alakítása révén vált híressé. Miután az Egyesült Államokba távozott, számos hollywoodi filmben vállalt statisztaszerepet. A 15 perc hírnév című Robert De Niro-film stáblistáján még csak vörös hajú lányként tűnik fel, az amerikai-magyar koprodukcióban készülő Amerikai rapszódiában már több mondatos szerepet kap, az óriásit bukó Rollerballban pedig orosz dívát alakít. Első főszerepét az Out for a Kill-ben kapta, ahol Steven Segal feleségeként remekel.