Három "Cinetrip" egy éjszaka

2008.11.26. 16:17
A Vizek Éve lezárásaként a Budapest Gyógyfürdői Zrt. december 5-én rendezi meg a Fürdők éjszakáját. Hajnal négyig tart majd a buli a Széchenyiben, a Rudasban és a Gellértben.

A Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdő 2008. december 5-én este 10 és hajnal 4 óra között a hely stílusához illő zenés programokkal várja a vendégeket. Egyetlen 3500 Ft-os belépővel, külön buszjáraton (minden fél órában indul egy a Széchenyi elől) akár mindhárom fürdő végigjárható egy éjszaka alatt. A Fürdők éjszakájára a belépéshez a helyszínen lehet karszalagot venni mindhárom helyszínen. A masszázsok féláron vehetők igénybe a rendezvényen, valamint december végéig valamennyi budapesti fürdőben.

Gellért Gyógyfürdő: Vízi-mozi klasszik/Liquid Cinema

A Fürdők éjszakáján a Gellért klasszikus, régi Cinetrip vízimozivá változik. A nagymedencénél vízifotelekből a mozi hőskorát idéző filmeket lehet nézni, miközben DJ-k és egy élő zenekar kellemes filmzenéket játszik aláfestésül. A kínálatban: hajdani némafilmek és régi korokat idéző alkotások a Budapest Film kínálatából (pl. Piaf c. francia film és egy majd’ 80 éves némafilm klasszikus). Ezen az éjszakán kivételesen mindkét nem előtt nyitva áll a termálfürdő. Itt keleties hangulat uralkodik majd élő indiai zenével (szitár, tarang és más hagyományos hangszerek). Az emeleti bárban koktélok, szendvicsek és ínyencfalatok várják a vendégeket.

Rudas Gyógyfürdő: Magic Bath

Az aulában a DJ-k és a diavetítés a 60-as 70-es évek világát idézik a Rudasban: magyar zenék, jazz, soul és vidám funk – akinek kedve van, táncolhat is. A törökfürdőben orientális, arab zene szól, valamint Amira és a fürdő hurijai hastánc bemutatója, és Bajna Zsóka jávai udvari tánca szórakoztatja a gőzölgő vízben pihenőket. A főműsor éjfélkor kezdődik, de többször látható majd egy-egy szólótánc bemutató. A pihenő helyiségben kikapcsolódásként fejhallgatón és kivetítőn láthatók-hallhatók multimédiás zenés-irodalmi összeállítások.

Széchenyi fürdő: "Swing Highlights" - Bolba Éva és a Stúdió11

A fürdőben az étterem nyitott teraszán rendezkedik be a Stúdió 11 zenekar. Egész este változatos jazz és swing zenét játszanak, a klasszikus amerikai szerzők: Irving Berlin és Gershwin dalaitól Szakcsi Lakatos Béla szerzeményeiig válogatnak repertoárjukból.