Plüssállatok tüntettek a Hősök terén

2008.09.09. 16:52
"Plüssállatok tüntettek a Hősök terén, akik nagyon unatkoztak otthon, és olyan táblákat cipeltek, hogy 'Mióta várjuk, hogy történjen valami!'" - összegezte a pártpolitika bebetonozottsága ellen szervezett reggeli akciójukat Érsek-Obádovics Nándor.

A Hősök terén állítottak ki 25 kilogramm plüssállatot kedd reggel 7 és 8 között, Széchenyi és Kossuth szobor alatti domborműre is tettek egy-egy nagy zöld szívet. Voltak kis ellentüntető állatkák is, piros négyzet és narancssárga kör alakú "Ne történjen semmi!" transzparensekkel a kezükben. Összesen 60 plüssállat tüntetett.

"A 'Milyen országot szeretnénk?' kérdésre keressük a választ a 'Milyen országot nem szeretnénk?' helyett" - mondta Érsek-Obádovics Nándor, a tüntetés egyik ötletgazdája. A mai performance-szal kreativitást akartak sugallni, ahogy a nemnemhanem.hu-blogon is erre ösztönöznek.

Klikk a képekre!

A szoborhekkeléssel megint az Ökopolitikai Műhely hívta fel magára a figyelmet. A szervezet tagjait azt köti össze, hogy torkig vannak a mai magyar politikai élettel, és változtatni akarnak rajta a létező baloldallal és jobboldallal szemben. Hasonló, politikai célú szoboröltöztetésre mostanában már többször is sor került: először idén júniusban Dózsa Györgyéket öltöztették pártszínekbe.