A Milkára támad az új magyar Ilka Rudolf

2006.03.16. 13:30
A legjobb reklámszlogen, a legjobb név és a legjobb csomagolás díját is elvitte nálunk az az új magyar rudi, amivel vicces körülmények között ismerkedtünk meg.

Ilka Rudolf és a malac

Az ügy úgy kezdődött, hogy levelet kaptunk egy bizonyos J. Gábortól, aki Pécsett beleütközött egy vadi új rudifélébe, amiről először azt hitte, hogy Milka, de amit igazából Ilka Rudolfnak hívnak, liláskék, de nem tehén, hanem tengerimalac van a csomagolásán. J. Gábor képeket is csatolt a leveléhez.


Először egyértelműen műszakiegyetemistás viccre gyanakodtunk, főleg a az elküldött plakát miatt, amin a jelszó az, hogy "Ilka Rudolf - A plánkonvex rúd!" Boroskólás-műanyagpapucsos programozóhumor a javából! Aztán nagyon rövid online nyomozás után eljutottunk az ilka.hu weboldalra, ahonnan viszont úgy tűnt, az édesség mégis valódi lehet.

Szemét az apám

Nemsokára Ilka Gábor (30), az ifjú feltaláló volt a telefonvonal végén és feltárult a szívmelengető történet. "Tavaly észrevettem, hogy úgy hívnak, hogy Ilka" - idézte fel az egyébként állattakarmány-kiegészítőkben utazó üzletember a nagy sztori meghökkentő kezdetét. Innen egy lépés volt rájönni, hogy ez majdnem Milka, a következő pedig az, hogy a Milkának nincs hűtött terméke, ráadásul az iparjogász Ilka-öcs szerint a saját nevét bárki használhatja cégnévnek. Most gyűlöljük az apánkat, hogy nem Oka-Kóla a családneve.

Szóval I. Gábor kitalálta, hogy rudit fog gyártatni, kiválasztott egy majdnem olyan színt, egy hasonló, mégis egészen más betűtípust és egy tehénre nem is hasonlító állatot, aztán tavaly november 25-én levédette az egészet, aztán gyártó után nézett.

Sok rudi kevés kézben

A pécsi üzletember szerint a Magyarországon kapható rengeteg rudifélét 3-4 cég gyártja. Ő a Norbi, Milli, Coop és Tesco rudikat előállító Iwinex Kft.-hez kopogtatott be a szabadalmi papírral, végigkóstolta a kínálatot, a kedvenc keverékhez kért még egy kis citromos ízt, aztán üzletet kötött. A cucc pár napja jött le a szalagról és már több nagykereskedésben megtalálható.


Mókásabbak az átlagosnál

No de honnan jött a plánkonvex rúd? "A családunk az átlagosnál viccesebb" - kezdett bele az átlagosnál viccesebben Ilka, így a vasárnapi ebédnél nem fingóversenyt rendeztek, hanem egy ütős szlogent próbáltak faragni. Először primitív vonalon próbálkoztak (Ilka Rudolf a jó, Ilka Rudolf az édes), aztán inkább valami jó hangzású idegen szó alkalmazása mellett döntöttek. Szóba került az "irreverzibilis rudi", végül egy Idegen szavak szótára segítségével meglett a plánkonvex, egy olyan forma, mint egy kettéharapott rudi bütüje.

A kedélyes beszélgetés közben egyszer csak azt kérdeztük: "Ugye Ön írta az a levelet a Homárnak egy mezei fogyasztó nevében?" "Igen" - felelte Ilka Gábor.

És hogy a leleplezett levelező mit vár a tengerimalacos édességtől? Ebben is megvesztegetően őszinte volt, elmondta ugyanis, hogy ugyan az se rossz, ha a termék jól fogy és ő keres rajta valamennyit, de az sem, ha az Ilka Rudolf "felpiszkálja a Mikát" és a multi "kis készpénzzel" megpróbálja kiradírozni az apró riválist.

Az álfogyasztó valódi levele
Szóval ezt írta nekünk Ilka "J. Gábor" Gábor. Figyeljék meg, milyen rafinált, hogy az ízre csak 7,5 pontot ad! Kedves Homár! Ma Pécsen vettem egy MILKA-rudit. Ízre egész jó volt (7,5 / 10), a csomagolás igényes, konstatáltam hát, hogy a MILKA is belépett a sorba és elkezdte a rudigyártatást. DE! Az már elsőre feltűnt, hogy egy tengerimalac van a tasakon, és mintha a szín se az a szín lenne, de miután tüzetesebben megnéztem a csomagolást, rádöbbentem, hogy egy picit másról van szó. Ugyanis nem MILKA, hanem ILKA, és nem Rudi, hanem RUDOLF, és nem a Milka (Kraft-Foods) forgalmazza, hanem az ILKA ÉS TÁRSA, Pécsről! Lefotóztam a plakátjukat is, amely szintén nem az a kimondott /tehén a zöld mezőben békésen büfizik miközben mindenki Pierre-Littbarski séróval a fején németül beszél/mörcsendájzing-vonal. Ez egy echte magyar termék, amelynek megvásárlása azt a plusz élvezetet adja, hogy - miközben a vevő sincs átvágva, mivel egy jó ízű, nem drága rudit majszolgat -, még jókat is röhöghet azon, hogy elképzeli a Milka vezérigazgatóját, mikor szembesül az új "termékükkel". Hajrá Rudolf! J.Gábor