Karácsonyi hangulata lesz, ha beledöglik is

2007.12.03. 11:38
Beköszöntött a december, a karácsonyi hőhullám, a pánik, az ördög. Van-e jobb mulatság félmeztelen piáló Mikulásként agyonverni Rudolfot, a rénszarvast? Vagy egész egyszerűen csak Jézus blogját olvasni, és midi formátumban hallgatni közben a karácsonyi dalokat? Esetleg fenyőfutárral kiszállíttatni a fahéjtől illatozó csingilingi karácsonyfát? Sok-sok giccs, sok-sok videó, sok-sok játék, sok-sok link. Celine Dion. Mostantól egy kis belső hang a Jingle Bellst fogja Önben dúdolni, ha akarja, ha nem.

Miután a karácsonyi apokalipszis Demszky Gábor gombnyomására indult útjára szerda délután Budapest utcáin, csütörtök reggel vészjóslóan köszöntött be a csontig hatoló hideg, pénteken pedig igenis havazott, hétvégén hivatalosan is ránk tör a december, a karácsonyi hőhullám, és a fene nagy szeretet. Legyen szó a játékbolt kellős közepén ránk jövő, rettegéssel teli idegrohamról, a viccesnek szánt üdvözlő sms-ek olvasása után érkező hányingerrel teli szeretetattakról, a csingilingi száncsengő vidám melegségéről, esetleg az iskolai ajándékozási sorshúzás lappangó feszültségéről, a lényeg ugyanaz: nem lehet nem utálni a szeretet ünnepét. És persze fordítva. A szélsőségek hava ez, meg is mutatjuk mennyire, és karácsonyi kedvcsináló válogatásunk végigböngészése után most csak azért is mindenki érezni fogja, meg könnyes szemmel dúdolni, és egymás kezét fogva ringani a lassú hóesésben. Ha beledöglünk is.

Vegyük fel hát a Mikulás pirosan villogó ledekkel díszített, midihangon zenélő sipkáját, meg persze a hozzá színben passzoló, krampuszt abúzáló hóembert ábrázoló horgolt szvetterünk, és nézzünk körül a internetes karácsonyi giccsek között. Animgifes Youtube-őrület és Mikulás, aki flashben ver agyon minden rossz gyereket. De előtte ismerje meg mindenki Günthert! Klikk a videóra!

Karácsony Fan Club

Szaladjunk tovább önfeledten a behavazott virtuális szupersztrádán, az első lehajtónál ki, végig a latyakos főután, aztán balra, és be az ezoterikus könyvesboltba! "És mi meghatódva, meglepetten nézünk a semmibe. Szemeink a könnytől csillognak, s mi azzal birkózunk, hogyan kendőzzük el azokat. De a könnyek megtalálják szabadulásuk útját, mert a bennünk lévő lélek ontja őket. A könnycsepp jelkép csupán, amely lehet a bánat, az öröm, de lehet egyszerűen a felemelkedettség érzése is", öntik szavak formájába ott, ahol a lélek húrjain a legérzékenyebben tudnak pöngetni.

De ha ez nem elég arra, hogy valami ott belül a Csendes éjt bimbambolja veszettül, jöjjön egy kis dopping: karácsonyi csengőhangokat tölthetünk le, illetve egyhelyütt összegyűjtötték a legszebb és egyben legtréfásabb karácsonyi üdvözlő sms-eket. Itt a karácsony, nincs mese, itt van a dalszövegek listája is, itt vannak midi formátumban a dalok, itt pedig el is szavalják nekünk őket. Kezdi már érezni?

Ketyeg a mikulásbomba, pár nap, és beköszönt a nagyszakállú. Ne legyen felkészületlen: télapós dalok gyerekeknek a Hinta-Palinta együttestől, szintetizátoron és gitáron (a Mikulás és a Rénszarvas), Mikulás és Krampusz közvetítés, Mikulás-birodalom, Mikulás-akciójáték, repülő Mikulás, morcos Mikulás, letölthető rosszcsont (ha jókor kattintunk szexuálistanácsadást is reklámoznak az oldalon), éneklő haltrófea, sztriptíz, mézeskalács. Ja és zabáljon a Télapó, de ne tátsuk túl nagyra a száját. Illetve igen, mert szórakoztató.

Tudjuk, hogy már lezdi érezni, de klikkoljunk tovább, nézzünk meg egy zavarbaejtő flashvideót a dobozokról. Vagy csak úgy a karácsonyról. Tessék válogatni. Válogatni. Még. Természetesen van Karácsonyi Fan Club is. Jézus pedig blogol, úgyhogy még arra is választ kaphatunk, hogy mi az összefüggés az indigógyerekek vagy a kristálygyerekek, és a kölcsönkapottak között.

És ha karácsony, persze hogy konzumálás, így az sem meglepő, hogy extradús Nordman, illetve Colorado típusú műfenyőt már az interneten is rendelhetünk (kedvezményesen), természetesen nagy tételben is, karácsonyfajeggyel, sőt a fenyőfutár akár ki is szállítja nekünk. 2007-ben pedig alap, hogy egy exkluzív karácsonyfatalp rozsdamentes acélból készül, melynek felületét az ünnepi hangulathoz méltóan fényesre elektropolírozták.

Ördög

A tisztességesen kattintó olvasó már minden bizonnyal világító kínai neonfüzérekkel díszített karácsonyfának érzi magát, akiben szinte lángra gyúl a szeretet. Ezért most megkavarjuk kicsit, mint Stahl Judit az ünnepi halászlét. Közhely bár, ám képes még mindig elemi erővel hatni, mikor rádöbbenünk, hogy a szép és a csúnya, a jó és a rossz, a születés és halál kéz a kézben járnak, és valójában nagyon is jó pajtások. A karácsonyi szeretetáradatban mindvégig ott lappangó Gonosz bármikor, ráadásul ezerféle formában kidughatja kis buksiját. Az alábbi videóban érdemes végigkövetni a metamorfózis stádiumait, az idilli kezdéstől a kezdeti zavaron és a harmincadik másodperc környékén tettetett könnyedséggel bevakkantott "Merry Christmas"-en keresztül a videó legvégén a földmélyi fagyos pokolból egy iszonyú sikoly formájában előtörő ördögig magáig.

A Gonosznak persze számtalan arca van. Megjelenhet egy gyilkos Télapó képében is, mint a számos folytatást megélt nagy kedvencben, a Silent Night, Deadly Night című filmben. De döbbenetes hatást érhetünk el akkor is, ha egy teljesen hétköznapi (de azért igenis hátborzongató) karácsonyi készülődés videója alá magának a Halálnak a zenéjét vágjuk.

Játékosok vagyunk

És ha még mindig nem érzi a karácsony különös szakralitását, hát a flashjátékok biztos elhozzák végre a megvilágosodást. Mert van-e jobb szórakozás annál, mint ha a szánkózó Mikulás alá kell berajzolni a pályát, hogy minél több ajándékot gyűjtsünk? Nemigen. Hóembereket építeni, majd életben tartani őket, részeg Mikulással háztetőkön mászkálni, több harcost egyszerre mozgatva hógolyózni, Űrmikulással küzdeni a földönkívüli invázió ellen, egész egyszerűen csak arkanoidozni (persze ünnepi környezetben), Rudolffal és a szőrös félmezetlen Mikulással halálig tartó küzdelmet folytatni. Jó móka, tessék válogatni. Még.

Celine Dion

Ha Ön még nem érzi a fahéjas, szegfűszeges szeretet illatát, fontolja meg a következő tényt: Celine Dionnak több tucatnyi karácsonyi dala van. Gondolták volna? Persze valójában mindannyian sejtettük, ám az alábbi - korántsem teljes - gyűjteménytől garantáltan libabőrösek leszünk. Celine egész évben a karácsonyra készül.

Celine 1994-ben egy sármos középkorú zongorista társaságában, Rosie O'Donnellal, esetleg egy világigazságtalanság elleni vagy karácsonyi montázzsal, még karácsonyi montázzsal, Celine-montázzsal, még. Enya. Illetve a végére a legjobb, Celine Dion a német tévében, németül.

Most pedig, hogy teljesen elernyedt, és csendes boldogságban bejgliről álmodozik csupán, engedje meg, hogy ezúton is boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánjunk Önnek Szaxi Maxi karácsonyi számával!