Jacuzziban töltené a telet a magyar

2006.10.16. 16:06
Ellátogattunk a Lakáskultúra Élőben Ősz + Ízlelő Show nevű rendezvényre a Sportarénába, ahol kiderült: továbbra is a fröccsöntött jacuzzi a sláger, a fröccsöntött jacuzzi stíluselemeit idéző franciaággyal, futurisztikus zuhanykabinokkal, illetve a mindenféle masszírozós izékkel karöltve.

Nincs nagy változás lakberendezésikiállítás-felhozatalban: a most hétvégén tartott Lakáskultúra Élőben Ősz fantázianevű rendezvény meglepetéseket nem tartogatott, csak a zselésített kókusztejdarabkás üdítő hatott ránk váratlanul, de azt már az Ízlelő Show kiállításon kóstoltuk, amit egy fedél alatt tartottak a lakáskultúrással.


Kattintson a képekért!

Persze begyűjtöttünk százezezer katalógust, ahogy az kell, ha például hajópadlót/parkettát szeretnénk a lakásba, hirtelen nem is tudnánk választani, de akkor is bajban lennénk, ha hirtelen high-tech fényterápiás zuhanykabinra kezdenénk vágyni ellenállhatatlanul, mert ilyenből is annyifélét árulnak, ráadásul akciósan. Kedvencünk a kombinált szauna-zuhany-gőzfürdő, trópusi zuhany funkcióval.

Úgy tűnik, hogy három és fél milliós, hatszemélyes jacuzziból viszont nem lehet eleget gyártani a magyar piacra, legalábbis ilyenekkel volt tele a kiállítótér meglehetősen nagy hányada. Az ilyenfajta luxussal természetesen csak egyetérteni tudunk, de kicsit lelombozó, hogy ezeket a felső kategóriásnak tűnő óriáskádakat is kopogós műanyagból gyártják, biztos így a tartósabb és gazdaságosabb, de akkor is.

Érdekes fejlemény viszont a millióféle, általában "shiatsu" csodaszóval árult masszírozószerkezet, kézi infrás masszírozótól a masszázsfotelig és a deréktájon undorító csápokkal nyúlkáló derékmasszírozóig, ez utóbbit, bár lehetne, de nem merjük kipróbálni, túlságosan olyan, mintha eredetileg valamelyik Alien-filmben lett volna tojásnyitógép. Helyette áttántorgunk az Ízlelő kiálításra, ahol olcsó afrikai harcsával támad ránk egy ember, majd a pálinkásstandok között átverekedve magunkat megtekintünk egy percet egy főzőshow-ból, de már a felénél tart, és sehogyse tudunk bekapcsolódni.


Kattintson a képekért!

Úgyhogy újabb halaspultok mentén, a pálinkásokkal büszkén dacolva inkább befektettünk pár százast az egészségünkbe, legurítunk pár aloe verás és zselésített kókusztejes üdítőt, mindekttőben nagy méretű, puha kockák úszkálnak, nem rossz.

Slágertermék még a drótból hajlított bonsai és a, hogy is mondjuk, sajátos ízlésvilágot tükröző (giccses) beltéri kisplasztika és az ezüst golyókból összeállított gömbszerű világítótest, de ezzel már inkább nem untatnánk Önöket. Mi is gyorsan elhagyjuk a helyszínt, gyanakodó pillantásokat vetve egy fekete rózsákkal és deres gömbökkel feldíszített karácsonyfára.