Mulatós zenészek akadálymentesítették Vését

2008.10.04. 12:45
A Somogy megyei Vésén három mozgáskorlátozott ember lakik, akik eddig csak a kocsmát tudták akadálymentesen igénybe venni.

A Somogy megyei Vésén társadalmi munkában és felajánlásokból aszfaltoztak le mulatós zenészek és helyi lakók egy 150 méter hosszú utat, valamint akadálymentesítették az egyik boltot is. A pénteken és szombaton zajló akciót Csokis Tibi szervezte, de ott volt többek között Zámbó Árpád is. Az elvégzett munka értéke több millió forint.

Vésén három mozgáskorlátozott ember lakik, egyikük háza egy dombra épült, ahonnan eddig egy murvás, rossz minőségű út vezetett a faluba. A férfi a Független Hírügynökség tudósítójának elmondta: előfordult, hogy felborult mozgássérült járművével és az árokban kötött ki az út miatt. A férfi kerekes székével a falu egyetlen intézményébe sem tudott bejutni, csak a kocsma volt akadálymentesítve, de oda meg nem jár.

A mostani összefogás eredményeképpen már biztonságos, aszfaltozott úton indulhat el otthonról, ráadásul a jótékonykodók a falu egyik boltjához is építettek rámpát, így már oda is be tudnak menni a mozgáskorlátozott emberek. Csokis Tibi, az akció szervezője azt tervezi, hogy mulatószenészekkel létrehoznak egy alapítványt, aminek segítségével hasonló célokat támogatnak majd.