Lebontják a Budai Parkszínpadot

2007.12.06. 16:39
A főváros nem hajlandó tovább fenntartani a szépemlékű koncerthelyszínt, ami mára hajléktalanok lakhelyeként funkcionál. Az üzemeltetőknek ugyanis még őrzésre sincs pénzük.

„A színpad műszaki állapota úgy leromlott, hogy a főváros nem tudja tovább biztosítani az egészséges működés feltételeit, konkrétan életveszélyes” – mondta el az Indexnek Szolga István, a Budai Parkszínpadot is üzemeltető Szabadtér Színház Kht. műszaki igazgatója. A kht.-hez tartozik a margitszigeti és a városmajori szabadtéri színpad is.

A műszaki igazgató elmondta, korábban igazságügyi szakértőt hívott, hogy megállapítsák, használható-e a színpad. A szakértő akkor megállapította, ahhoz, hogy újra üzemkész legyen, minimum hatvanmillió forintot kellett volna rákölteni. A főváros azonban tavaly óta nem hajlandó áldozni a színpadra, se felújításra, se az éves üzemeltetési költségekre.

Kattinton a szomorú felvételekért!

A színpad tulajdonosa, a főváros a helyén egy hangzatos nevű Bartók-emlékparkot szeretne létrehozni. A Népszabadság 2006-os cikkében arról ír, hogy a főpolgármesteri kabinet a bontás után a Bartók-emlékpark kialakításra úgy 130-140 millió forintot szánna. Azt azonban még a Budai Parkszínpad üzemeltetőivel sem közölték, hogy mikor, terveket még senki nem látott. Pedig Szolga István szerint elég kellemetlen nekik, hogy hajléktalanok lakják a színpadot, és nekik még az őrzésre sincsen pénzük, így nem tudnak mit kezdeni a problémával.