Natália
-3 °C
7 °C

Ismét tengerpartot építenek Budapesten

2004.07.23. 15:15
Augusztus 8. és 29. között ismét tengerparttá alakul az Újpesti rakpart, homokot szórnak a forró betonra, több száz nyugágyat és pálmafákat raknak ki, hogy azok is élvezhessék a mediterrán nyaralást, akik kénytelenek a fővárosban tölteni a nyarat.
A Jászai Mari tér után, a Margitszigettel egy vonalban, közel másfél kilométeren át kígyózó Budapest Plázs nem csak édes semmittevést kínál, hiszen sok kulturális program, és sportesemény közül válogathatnak a kilátogatók.

Tenger nélküli fővárosok

A Budapest Plázs ezúttal a párizsi és a brüsszeli műtengerparttal együttműködve alakította ki a programját, így augusztus 8. és 15. között francia hét kezdődik zajlik, augusztus 16. és 22. között pedig a belgák mutatkoznak be a magyar fővársoban.

Ilyen lesz a Budapest Plázs
Ilyen lesz a Budapest Plázs
A Budapest Plázs francia hetét augusztus 8-án a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövete nyitja meg, melyet a Compagnie des Grandes Personnes óriás marionett utcaszínház-parádéja követ 50 fiatal kongás kíséretében. A hét folyamán pedig szabadtéri filmvetítésekkel és kiállításokkal várják majd az érdeklődőket, emellett fotókiállítás és sanzonkoncertek is szerepelnek a programban.

A belga hét első napján nagyszabású dub-reggae koncertekkel várják a jamaikai ritmusok kedvelőit, fellép többek közt a belga The Sun is Shining Sound System, és Mika et Dead Pressure and Charjan is. A hét többi napján pedig a soul, a jazz az electro-pop és a ska belga előadói adnak ízelítőt a brüsszeli zenei életből. Brüsszelben és Párizsban is lesznek magyar programok, többek közt fellép a népi cigányzenét játszó Terne Phrala és Olah Szabolcs Jazz Quartet is

Öt tengerpart egy helyen

Paris Plage
Paris Plage
A Budapest Plázst ezúttal öt, látványában is eltérő szakaszra osztották a szervezők. A Jászai Mari téren az Infoplázs elnevezésű szakasz után következik a kiállításoknak helyet adó Artplázs, majd a Juniorplázs, ahol felépítenek egy különleges svéd játszóteret is, de a gyerekeket számtalan egyéb program is várja. A Budapest Plázs végén található majd a Relaxplázsnak elkeresztelt nyugágyakkal teleszórt szakasz, ahol azért az örökké nyughatatlanok jógával vagy thai-chival hűthetik le magukat. A fővárosi tengerpartot záró Sportplázson műfüves sportpálya, strandröplabda-pálya, tollaslabda- és streetballpálya várja a mozgásra vágyókat, de itt állítják fel azt az óriáskivetítőt, ahol az olimpia legizgalmasabb pillanatait közvetítik majd.

A könnyűzenei és dzsesszkoncerteken kívül a Budapest Plázs egyéb különleges programokat is helyt ad majd, így például lesznek Csillagos éjszakák, amikor lekapcsolják a folyóparti köztéri lámpákat, és csillagászok segítségével ismerkedhetünk meg a csillagos égbolttal.

A szervezők gondoltak az informatikai függőségben szenvedőkre is, így a fővárosi tengerpart egész területén ingyenes wi-fi elérést biztosít, sőt a hálózatba csatlakozáshoz elengedhetetlen eszközöket is ingyen kölcsönözhet bárki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.