Alexet megszopatták

2004.06.03. 11:35
Fejnélküli baba, háziasszony pórázon, rohadó fül és roma gyerekszex. Mindez a Belügyminisztérium szponzorálásával a politikailag inkorrekt Zsaru Magazinban. Nem Szabó "Cigánybűnözés" László, a legendás tévés szerkeszti, de ezt csak az impresszumból tudtuk meg. Olvassa jogászunk leleplező lapkritikáját!
Rossz szóvicc
Nem akarok olyan rendőrségi lapot, amelynek címlapján csak Meztelenek és holtak szerepelnek - indokolta valamelyik új országos rendőrfőkapitány, irodalmi műveltségét megvillantva, az ORFK által kiadott Zsaru magazin átszervezését néhány éve. Ebben volt némi igaza:a címlapdizájnerre valószínűleg nagy hatással lehetett a klasszikus Péntek 13 című horrorfilm. Kevés újság jelent meg akkoriban amelynek címoldalára oszló, meztelen női vízihullák, vagy baltával kettéhasított, vérző, nyílt koponyák kerültek. Az egyik kedvenc lapszámom abból az időszakból plasztikusan taglalta, hogy egy poros alföldi kisváros határában miként követett el anális erőszakot egy biciklivel a földekről hazafelé tartó szántóvetőn a közelben állomásozó vándorcirkuszból elszabadult román erőművész és afrikai artista.

Azt hiszem ekkor lettem Zsaru fan, ezt a történetet, bármikor mesélem, nem hiszi el senki, pedig a sztorit több bulvárlap is átvette. Az átszervezés korlátozott eredménnyel járt, a címlap kicsit finomodott, a múlt heti (21. szám) már csak egy félig megcsócsált füllel csábítja vásárlásra a potenciális olvasót, Fülre fájt a foga és a Táncparketten keresték a leharapott testrészt leadekkel, aki ezek után belelapoz a lapban garantáltan nem csalódik.
Ilyen szenvtelen kéjjel emberi szerencsétlenségekről egyetlen hazai sajtótermék nem képes írni, és ha azt nézzük, hogy mindezt a világon egyedülállóan egy Belügyminisztérium által közvetve szponzorált félhivatalos lap műveli, bízvást állíthatjuk, hogy a Zsaru egy hungarikum.

Meztelen, izmos fiúk és egyéb kincsek

A Pórázon a háziasszony, a Fejnélküli baba, vagy az Esti gyilok, hajnali dajdaj címekkel Színes Mai Lapot alázó tudósítások között a magazin 38-ik oldalán egy Chippendale's show - magas színvonalon-hirdetés búvik meg, de alapos szemrevételezéssel ennél sokkal izgalmasabb kincsekre lelhetünk.

Még rosszabb szóvicc
Kezdjük a címlapsztorival: A salgótarjáni Norbert egy diszkóban italozott, amikor állítólag felkérte két lány táncolni. Norbert, ki tudja miért, erre nem volt hajlandó. Ezek után megjelent egy 30-as férfi aki egy Mit akarsz a nőmtől felkiáltás után kiharapott egy darabot Norbert füléből. A kiharapott darabot később Norbert barátai találták meg a táncparketten. Az orvosok megpróbálták visszavarrni, de a műtét nem sikerült. Ezért került nyomozati szakaszba az ügy, a fülharapó ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás. A riportban megszólal Norbi gondterhelt anyja: A műtét után azon imádkoztam, hogy csak le ne rohadjon a gyerek füle. A történet meglepő fordulattal zárul, ugyanis a támadó azzal fenyegetőzik, feljelenti Norbit könnyű testi sértésért, ugyanis amikor Norbit megütötte, eltört a kisujja.

Aki szívik, haljon meg

A Szőlőhegyi haddelhadd Nünüről, azaz P. Gáborról a csövesről szól, aki a cikk sugallata szerint megérdemelten lett hajléktalan, ugyanis szülei azért zárták ki otthonról, mert korábban füvet szívott, továbbá nem végezte el a kőműves tanfolyamot, és a családi gazdaságban sem füllőtt a foga a munkához. A lényeges háttérinformációk után a cikk rátér a konkrét esetre is. Nünü az egyik présházból palackokat lopott, a sértettek feljelentés helyett magánnyomozásba kezdtek, majd az előbb még munkakerülőként beállított Nünüt csigagyűjtés közben meglepték - addigra már vagy 15 kilót összegyűjtött - és félholtra verték. Az elkövetőket a rendőrség bravúros nyomozás után elkapta, de Nünü ellen is eljárás indult lopásért. A cikket illusztráló egyik képen Nünü gumikesztyűt fúj fel éppen, törött bordái miatt az orvosok írták elő terápiaként. A szellemes felirat: P. Gábort is megtanították kesztyűben dudálni.

Betegeket sem kímélnek

Kellett neki megkattanni
A Majmoktól félt a késforgató egy szerencsétlen pszichopata ámokfutását taglalja, akinek a betegségét senki sem vette komolyan. Józsi, aki az egyik riportalany szerint attól félt, hogy jönnek a majmok egy kupica vodka és egy üveg sör elfogyasztását követően szíven szúrta elvált feleségét. A riport hűen követi a történteket, taglalja az előzményeket: Józsi a tettét már régen beígérte, de a rendőrség addig nem avatkozhatott közben, amíg nem folyt vér. Az egyik képen megtekinthetjük, Józsi melyik asztalnál italozott utoljára, majd egy keretes írásban levonja a tanulságot: a presszós hölgy szerint Józsi árván maradt gyermekei jóravaló lányok. Józsi egyébként a tett után háromszor hasba szúrta magát, orvosai azonban bizakodnak abban, sikerül az életét megmenteni.

Szabó László szelleme kísért

Úgy látszik a szántóföldi erőszakot túlhaladta az idő, ugyanis a lapszám kétségkívül legdöbbenetesebb riportja a Kölyökszex szomszédháborúval című pedofil pornónovella. A személyiségi jogokat maximálisan tiszteletben tartó írás főszereplője a négyéves K. Alex, akinek édesanyja neve K. Melinda. A gyermek Alexet - biztos ami biztos - kitakart arccal megörökítette a Zsaru fotósa, édesanyja húgának, az arcát és nevét bátran vállaló Koszta Róza társaságában. A Róza újságírói kérdésre készségesen meséli a történteket majd Alex bemutatót tart a riporternek:

Hazajött, és legnagyobb szörnyületünkre elmesélte, négy idősebb szomszédgyerek kicsalta a Gyepre, és ott Alex szájába rakták a nemi szervüket, és kinyalatták a kis szerencsétlennel a feneküket. _ Alex a saját szavaival mondja, illetve mutatja most is, hogyan kellett bevennie a szájába a nagyobb fiúk pisilőjét, illetve ahogyan arrafelé nevezik, bigáját. A kisfiú állítja, nem verték meg, nem is fenyegették, csak azt mondták, ha ezt megcsinálja velük, mindig magukkal viszik játszani, sőt, csokit is kaphat majd.

Szabó László szelleme kísért
A politikailag is korrekt cikk - ha valaki a fotókról nem jött volna rá, milyen nemzetiségűek a szereplők - a biztonság kedvéért megszólaltatja Nagy Tihamért, akit vajdaként tisztelnek a Cserepes és Kígyó utcai romák. Az írás alján egy sajátos infobox is található Szerető vagy szolga címen: Néhány éve egy intézetben felső tagozatos kamaszok állították választás elé a kisebb, gyengébb fiúkat: vagy hagyják magukat megerőszakolni és a szeretőik lesznek minden éjszaka, vagy a szolgasorsot választják. Miután erről a nevelők is tudomást szereztek, és példás büntetésekkel, áthelyezésekkel elejét vették a folytatásnak.

A történet konzekvenciáját a cikkben szintén megszólaló, Alex anyja által szétkarmolt arcú Jambrik Tivadarné levonja helyettünk is: nincs erre jobb szó - megszopatták Alexet. Bizony megszopatták. A Zsaru riportjával valószínű egy életre. Szolgálunk és védünk.