Kiírták a pályázatot az Operaház intendáns főigazgatói posztjára

MTI
2002.10.04. 11:04
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma kiírta a pályázatot a Magyar Állami Operaház intendáns főigazgatói posztjára.

A pályázati kiírás tartalmazza: a Magyar Állami Operaház alapfeladatait elsősorban az intézmény saját társulatával, teljes munkaidőben foglalkoztatott, magas művészi színvonalon működő szimfonikus zenekarral, énekkarral és tánckarral, valamint meghatározó mértékben az intézménnyel közalkalmazotti jogviszonyban vagy állandó szerződésben álló karmesterekkel, koreográfusukkal, magánénekesekkel és magántáncosokkal látja el.

Az intendáns főigazgató feladata többek között a Magyar Állami Operaház legjobb művészi hagyományainak megőrzése, ápolása, továbbfejlesztése, és a korszerű operajátszás meghonosítása érdekében az intézmény új szervezeti, vezetési, működési struktúrájának kialakítása. Az elbírálás során előnyben részesül, aki pályázatában megnevezi azokat a vezető munkatársakat, akikkel közösen vállalkozik a megjelölt feladatok elvégzésére.

Az intendáns főigazgatót a nemzeti kulturális örökség minisztere bízza meg, aki véleménye kialakításához szakmai-szakértői bizottságot kér fel. A pályázatot a Kulturális Közlönyben való megjelenésétől számított 30 napon belül kell beadni. Elbírálása a benyújtási határidőt követő 30 napon belül történik. Az intendáns főigazgató megbízása 2003. január 1-jétől négy évre szól.