Eminem kasszát robbantott a mozikban

Cinematrix
2002.11.11. 10:37
Eminem bemutatkozó filmje, a 8 mérföld (8 Mile) már az első hétvégén 54 millió dollárt hozott, ami az idei év ötödik legjobb nyitása a tengerentúlon, ráadásul a film zenéje is első a lemezeladási listákon.

A 8 mérföld története már-már önéletrajzi ihletésű, hiszen egy fehér detroiti srácról szól, aki hip-hop karrierje építgetésével próbál meg kitörni a gettóból. A rap betétekkel tarkított drámát a Szigorúan bizalmasért Oscar-díjat nyert Curtis Hanson rendezte, a főszereplő érzelmileg labilis anyját pedig a filmakadémia díjával szintén kitüntettet Kim Basinger alakítja.

A film sikerei még a gyártó Universal Stúdió vezetőit is meglepték, hiszen az előre várt 25-30 millió dolláros első hétvégi eredménnyel szemben a film már az első három napban behozta 50 millió dolláros költségvetését, és ennél nagyobb bevételt idén csak a Pókember, a Star Wars - II., az Austin Powers - Aranyszerszám és a Jelek könyvelhetett el az első napokban.

A 8 mérföld leginkább az afroamerikai és hispán fiatalok érdeklődését keltette fel, hiszen a felmérések szerint a nézők majdnem fele közülük került ki. Emellett a közönség 69 százaléka 25 év alatti volt, míg a nők 53%-kal képviseltették magukat a vetítéseken.