Judit
3 °C
6 °C

Kertész Imre Párizsba látogat

MTI
2002.11.15. 12:19
Irodalmi Nobel-díja alkalmából párizsi látogatásra hívta meg Kertész Imrét műveinek franciaországi kiadója. Az arles-i Actes Sud könyvkiadó információi szerint a magyar írót november 28-29-én fogadják a francia fővárosban.

Az Actes Sud 1995 és 2001 között Kertész négy művét - Kaddis a meg nem született gyermekért, Sorstalanság, Valaki más és A kudarc - adta közre franciául. A legrangosabb nemzetközi irodalmi elismerés odaítélése után röviddel az arles-i kiadó mind a négy művet 10-10 ezer példányban újranyomtatta és piacra dobta. Mostanáig összesen mintegy 80 ezer példányban keltek el Kertész alkotásai.

A kiadó átfogó kampányt indított a magyar író munkásságának népszerűsítése végett. Az egész fővárost behálózó párizsi metróban egy hete négyszáz darab 3x4 méteres óriásplakátot ragasztottak ki a peronokon. Hamarosan a legnagyobb könyvesboltokban is megjelennek - kisebb méretben - a magyar Nobel-díjas megismertetését szolgáló reklámanyagok. Az Actes Sud tervbe vette Kertész további műveinek lefordítását és közreadását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!