Salamon
7 °C
13 °C

Felújítják a soproni időjárásjelzőt

MTI
2002.11.20. 10:10
Felújítják az időjárásjelző pavilont, Sopron egyik városképi értékét; a helyi kereskedelmi és iparkamara kezdeményezése a lokálpatrióták támogatásával találkozott.

Kocsi János, a kamara titkára elmondta: a városszépítő egyesület 1911-ben állíttatta a kovácsoltvas díszítésű pavilont a Deák téren. A kor stílusát reprezentáló létesítményt a belváros jellegzetes köztéri alkotásaként tartották számon a soproniak és a várost felkereső vendégek évtizedeken keresztül. A kőtalapzaton álló pavilon azonban pusztulásnak indult, a benne lévő műszernek nyoma veszett.

A kamara most pótolja a hiányt, vásárolt egy német gyártmányú műszert, amely mutatja a pontos időt, a hőmérsékletet és a légnyomást. Az időjelző állomás renoválására az önkormányzat cégei, továbbá vállalkozók fogtak össze: kijavítják a kicsorbult, megsérült kovácsoltvas díszítést, újrafestik a házikót, s pótolják a tetején forgó szélirányjelzőt. A rekonstrukció mintegy 600-700 ezer forintba kerül.

A kamarai titkár elmondta, reményeik szerint sikerül feleleveníteni azt a tradíciót, hogy Sopronba látogató turistacsoportok onnan induljanak városnéző sétájukra.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!