Natália
-3 °C
8 °C

Magyar Filmnapok Los Angelesben

Magyar Hírlap
2002.11.25. 10:17
Magyar filmnapokat rendeztek egy Berely Hills-i moziban az elmúlt hét végén. Az eseményen tizenkét magyar alkotást, köztük a Hídembert, az Ébrenjárókat, és az Oscar-díjra nevezett Hukklét is láthatták az érdeklődök Az Új Budapesti Filmstúdió szervezésében létrejött előadás-sorozat jelentőségét növeli, hogy a filmek alkotói közül sokan, így például Gárdos Péter, Herendi Gábor, és Can Togay is Los Angelesben tartózkodnak, és egy étteremben rendszeresen találkoznak az újságírókkal és a filmrajongókkal.

A Hukkle című filmről beszámolt a tekintélyes Variety és krikát közölt a Los angeles Times, melyben a tekintélyes kritikus, Kevin Thomas " a maga nemében páratlan gyilkossági misztériumnak" nevezte Pálffy Gygörgy filmjét.

Los Angeles emellett több magyar kulturális eseménynek is otthont ad, hiszen az operaházban Rost Andrea énekel a Hoffman meséiben, míg Los Angeles tengerparti elővárosában, Santa Monica-n változatlanul sikerrel vetítik a Magyarországon még be sem mutatott Bánk bán operafilmet.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.