Kortárs képzőművészeti galériák vására a MEO-ban

MTI
2002.11.27. 14:28
Kortárs magyar képzőművészeti galériák közösen mutatkoznak be a csütörtöktől vasárnapig tartó MEO Art Fair 2002 művészeti vásáron, az újpesti MEO - Kortárs Művészeti Gyűjteményben.

A mintegy háromezer négyzetméternyi területen összesen húsz - 18 budapesti és 2 szentendrei - galéria lép képekkel, szobrokkal, könyvekkel és videókkal a közönség elé.

Kováts Lajos, a MEO alapítója szerdai sajtótájékoztatóján Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti kiállításának és vásárának nevezte az eseményt, amelyen - mint mondta - először mutatkozhatnak be együtt az ország jelentős galériái.

A gyűjtemény által kiadott sajtóanyag szerint a kiállítás igazi különlegessége, hogy pontos képet ad a hazai képzőművészet és műkereskedelem jelenlegi helyzetéről.

Kováts Lajos kitért arra, hogy a 400-500 tárgyat felvonultató MEO Art Fair 2002 keretein belül a Képzőművészeti Egyetem több hallgatójának munkáit is kiállítják. Megjegyezte, hogy az alig több mint egy éve működő MEO - melynek a hazai kortárs képzőművészet bemutatása a fő célja - hagyományt kíván teremteni: a vásárt a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.

A kiállítás vonzásköre idővel a közép-kelet-európai térségre, vagy akár még szélesebb régióra is kiterjedhet - tette hozzá. Kováts Dávid, a kiállítás főszervezője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a képzőművészeti alkotások a helyszínen megvásárolhatók.