Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kirúgták, mert nem káromkodott

AP
2002.12.02. 11:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Távoznia kellett az utahi egyetem drámatagozatáról egy hallgatónak, mivel nem volt hajlandó káromkodni a világot jelentő deszkákon -jelentette az AP.

A mormon egyházhoz tartozó Christina Axson-Flynn perre vitte az ügyet, és a bíróságon azt állította, hogy már a felvételikor közölte tanáraival: inkább fel se vegyék, ha nem tudják számára biztosítani, hogy a színpadon nem kell majd az Úr nevét minden különösebb indok nélkül kiejtenie, illetve közönséges szavakat mondania. A tanárok ugyanakkor azt vallották, hogy elmagyarázták a lánynak, hogy nem térhet el a szövegkönyvtől, mindent pontosan úgy kell mondania, ahogy az le van írva.

A lányt képviselő ügyvédek szerint az egyetem tanárai megsértették a hallgató vallásszabadsághoz való jogát, valamint hátrányos megkülönböztetést alkalmaztak vele szemben, mert miközben egy zsidó származású társának vallási okokból megengedték, hogy szombaton ne lépjen színpadra, addig Axson-Flynn meggyőződését nem tartották tiszteletben. A lány a perrel el szeretné érni, hogy az egyetem vezetői írásban ismerjék el, hogy hibázták, és vegyék vissza az egyetemre.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.