Reklám helyett rövidfilmek

2002.12.12. 10:34
A Sziget Szervezőiroda rendhagyó módon felajánlja televíziós reklámidejét egy általa meghirdetett, szigorúan nem reklámfilmek számára kiírt filmpályázat nyerteseinek.

A részvétel feltétele, hogy a beküldött mű ne a Sziget Fesztiválról szóljon és 50 másodpercnél ne legyen hosszabb. A Fesztivál szervezői tartalmi kötöttség nélkül, érdekes, izgalmas, humoros, szép, lenyűgöző, meghökkentő stb. alkotásokat várnak. Mint ahogy nincs tartalmi, úgy nincs műfaji és technikai megkötöttség sem, így a rajzfilmtől a játékfilmig, az S8-as technikától a DV kamerával forgatott anyagig bármivel lehet pályázni.

A pályázó alkotásokat 2003. február 15-ig kell beküldeni, mikor is a szakmai zsűri dönt, s a szervezők a legjobb filmek alkotóinak felajánlják, hogy műveiket a "Sziget Fesztivál 2003" televíziós reklámidejében, a reklámfilmek helyett, önálló alkotásként vetítik, természetesen megismertetve a közönséget a film alkotóival is. A sikeres alkotásokból készült blokkot a mozikban is láthatja majd a közönség.