Krétakör-bemutató: A hideg gyermek

MTI
2003.01.07. 15:03
Marius von Mayenburg, A hideg gyermek című muvét mutatja be a Krétakör Színház pénteken Budapesten, a Millenáris Park Fogadójában.

A társulat ismertetése szerint, a Krétakör első ízben dolgozott külföldi rendező irányításával. A darabot Wulf Twiehaus, a berlini Schaubühne rendezője állítja színre. A 32 éves német szerző művének ősbemutatóját decemberben tartották Berlinben.

Marius von Mayenburg - hasonlóan korábbi műveihez - a "klausztrofóbiás" emberi kapcsolatokat vizsgálja a darabban. A hideg gyermek szereplői abban az életkorban vannak, amikor már elszakadtak a szülői háztól, és a saját család alapításának gondolatával foglalkoznak.

A különböző idősíkokat átívelő, egymásba áttűnő jelenetek, álmok és víziók mozaikjából összeálló történet a megismerkedéstől az esküvőn keresztül a temetésig beszéli el nyolc mai nagyvárosi ember magány elleni küzdelmét.

A karakterek megformálói Csákányi Eszter, Péterfy Borbála, Láng Annamária, Sárosdi Lilla, Terhes Sándor, Bánki Gergely, Rába Roland és Viola Gábor. A darabot Veress Anna fordította. A díszlet- Volker Thiele, a jelmezterv Silvia Albrella munkája. A zenét Gryllus Samu komponálta.