Szabina
4 °C
12 °C

Krétakör-bemutató: A hideg gyermek

MTI
2003.01.07. 15:03
Marius von Mayenburg, A hideg gyermek című muvét mutatja be a Krétakör Színház pénteken Budapesten, a Millenáris Park Fogadójában.

A társulat ismertetése szerint, a Krétakör első ízben dolgozott külföldi rendező irányításával. A darabot Wulf Twiehaus, a berlini Schaubühne rendezője állítja színre. A 32 éves német szerző művének ősbemutatóját decemberben tartották Berlinben.

Marius von Mayenburg - hasonlóan korábbi műveihez - a "klausztrofóbiás" emberi kapcsolatokat vizsgálja a darabban. A hideg gyermek szereplői abban az életkorban vannak, amikor már elszakadtak a szülői háztól, és a saját család alapításának gondolatával foglalkoznak.

A különböző idősíkokat átívelő, egymásba áttűnő jelenetek, álmok és víziók mozaikjából összeálló történet a megismerkedéstől az esküvőn keresztül a temetésig beszéli el nyolc mai nagyvárosi ember magány elleni küzdelmét.

A karakterek megformálói Csákányi Eszter, Péterfy Borbála, Láng Annamária, Sárosdi Lilla, Terhes Sándor, Bánki Gergely, Rába Roland és Viola Gábor. A darabot Veress Anna fordította. A díszlet- Volker Thiele, a jelmezterv Silvia Albrella munkája. A zenét Gryllus Samu komponálta.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.