Judit
-2 °C
8 °C

Ismeretlen Jagger-Lennon dalra bukkantak

MTI
2003.01.19. 16:43
Több mint negyed század után előkerült Londonban egy eddig nem publikált zenei felvétel, amelyen a két egykori rivális, John Lennon és Mick Jagger közösen ad elő egy dalt.

A Too Many című Willie Dixon-blues egy jelöletlen lemezen van; a felvételen az azóta megölt ex-Beatle gitározik, a Rolling Stones ma is aktív, 60 éves frontembere énekel.

A BBC szerint Jagger személyesen erősítette meg az 1974-ben született felvétel valódiságát. A lemez rejtélyes úton került a tartalmát azonosító dél-londoni lemezboltoshoz: Tom Fisher elmondta, hogy négy éve 20 fontért vásárolta egy embertől, aki Ronnie Wood Stones-gitáros barátjának mondta magát. Fisher meghallgatta a lemezt, és felismerte Jagger hangját. Ekkor megkért egy hivatásos árverezőt a lemez értékének felbecslésére, a szakértő azonban előbb elküldte a felvételt Jagger ügynökének, aki a Stones énekesének megbízásából a hírek szerint igazolta a Lennonnal közös felvétel hitelességét.

A lemezt február 20-án Londonban árverésre bocsátják. Fisher szerint találgatni sem lehet, hogy az aukció mennyit hozhat, mindenesetre "valószínűleg valamivel többet annál a 20 fontnál, amennyit fizettem".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.