Világhírű világzenészek a Millenárison

Index, MTI
2003.02.03. 09:57
Az egyik legnépszerűbb világzenei formáció, Karim Ziad dobos és zenekara, az Ifrikya koncertezik február 9-én, vasárnap Budapesten, a Millenáris Teátrumban.

Az algériai származású muzsikus és együttese a "Maghreb" zenét a modern dzsesszel ötvözi. Karim Ziad húszévesen költözött Párizsba, s néhány év múltán már az egyik legkeresettebb muzsikus lett a francia fővárosban. Hosszú ideig szerepelt Cheb Mamival és Joe Zawinullal, illetve a legjobb francia világzenei és dzsesszegyüttesekkel lépett fel.

Karim Ziad
A koncert második részében Dave Samuels (marimba), Bernard Maseli (KAT, vibrafon) és a Vasvári String Trió (Vasvári Pál basszusgitár, Frankie Látó hegedű, Birta Miklós akusztikus gitár, Dés András ütőhangszerek) közös koncertje hallható. Dave Samuels - többszörös Grammy-díjas marimba művész - az egyik legismertebb amerikai dzsessz zenész, Bernard Maseli pedig a nyolcvanas évek lengyel dzsessz-generációjának egyik legnagyobb karriert befutott muzsikusa. Dave Samuels 1995-ben jelentette meg első közös lemezét Vasvári Pállal a Columbia kiadónál, azóta folyamatosan készítenek CD-ket.