Gyöngyi
2 °C
13 °C

Tavaszköszöntő fesztivál a Balaton parton

MTI
2003.03.05. 09:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Balatoni szél címmel tavaszköszöntő fesztivált rendez szombattól Balatonboglár, Balatonlelle és Fonyód; a három tóparti város művelődési intézményei immár hatodik alkalommal hirdetnek közös programsorozatot. A március végéig tartó eseménysorozat keretében az idén több mint húsz rendezvényt kínálnak.

A fesztivál fotókiállítással, valamint a Fonyódi Városi Tűzoltó Fúvószenekar, a Boglár Band és a helybeli zeneiskola fúvósainak hangversenyével veszi kezdetét. 22-én országos rockzenekari találkozót tartanak, 29-én pedig - Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából - játszóházba várják a gyerekeket.

Fonyódon március 18-án Széles a Balaton vize... címmel rendezik meg a III. Balatoni Népdalversenyt, míg 20-án Hol volt, hol nem volt... címmel térségi gyermek mesemondó verseny helyszíne lesz a város. Ugyancsak Fonyód ad otthont március 21-én a Tavaszi hangok elnevezésű fúvószenekari programnak és a Fonyódi Helikonnak, a költők tavaszi Balaton-parti találkozójának, majd másnap a XII. Dél-balatoni Nemzetközi Sakk Kupa eseményének. A "Lölle" Hagyományőrző Egyesület március 22-én Balatonlellén rendez műsoros estet , 29-én pedig a somogyi kisváros művelődési házában lesz a dél-dunántúli műkedvelő bábjátszók találkozója.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.