Újra lesz szabadtéri színház Pécsett

MTI
2003.03.21. 15:36
Tíz esztendei szünet után ismét lesznek szabadtéri színházi játékok Pécsett, az előadásokat egyelőre az Anna udvarban és a Tettyei romok között tartják.

Vidákovics Antal, a Pécsi Szabadtéri Játékok igazgatója az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a város közgyűlése végre úgy döntött, hogy az egykor pénzhiány miatt megszüntetett Pécsi Nyári Színházat - Pécsi Szabadtéri Játékok néven - újra életre kelti. A mintegy 20 millió forintos költségvetésből gazdálkodó játékok finanszírozását a városi önkormányzat támogatásán kívül a kulturális tárca szabadtéri játékokra elkülönített keretéből és pályázatokból sikerült előteremteni.

Az igazgató ismertetése szerint a nyári előadások sorában láthatja a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban, Balikó Tamás rendezésében március közepén bemutatott Rómeó és Júlia című darabot. Ugyancsak szerepel a repertoáron Sárosi István A kolosi csoda című vígjátéka, a Petrovics Emil zenéjére táncolt Salome című Keveházi-koreográfia, valamint az egyelőre Tik-Tik... Bum! munkacímet viselő darab. Jonathan Larson amerikai zeneszerző és szövegíró művét Zöldi Gergely ültette át magyarra, főszereplője Polyák Lilla.

Vidákovics Antal kitért arra, miszerint a Shakespeare-darabot szinte díszlet nélkül is elő lehet adni a hangulatos pécsi romok között. A színházi produkciók mellett mintegy 40 más rendezvény is lesz a Pécsi Szabadtéri Játékok alatt - tette hozzá.