Deadly Avenger a Palme-házban

Index
2003.04.04. 10:52
Április 10-én, csütörtökön Budapesten, az Olof Palme Házban az angol Deadly Avenger lép fel a Dobos Tamás fotográfus kiállítását megnyitó partin. Damon Baxter, azaz Deadly Avenger a kilencvenes évek közepén kezdett felvételeket készíteni Sem néven, majd felvette a Deadly Avenger művésznevet egy meglehetősen kétes színvonalú karatefilm címe után. Saját bevallása szerint a névnek persze nincs köze a filmhez, ami annyira rossz volt, hogy az már jó.

1998-ban Damon és managere megalapították saját kiadójukat, az Illicitet, mely több hasonló gondolkodású zenészt összehozott, mint például Jadell, Bronx Dogs, Pepe Deluxe, Andy Smith's Dynamo Productions, Organic Audio. Deadly Avenger remixelte többek között a Manic Street Preachers, a Travis és a Stereophonics számait. A partin Deadly Avenger mellett játszik Palotai (Tilos), Cadik (all soundz), Infra Gandhi (Deckattack) és Cyborg Templar (Deckattack) is.

Szintén csütörtökön az Olof Palme Házban nyílik kiállítás a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által 2002-ben támogatott képző-, ipar- és fotóművészek munkáiból nyílik. Az április 27-ig látható kiállításon harmincöt művész mutatja be az ösztöndíjas időszakban készített alkotásait. A tárlaton mintegy száz festmény, grafika, fotó, szobor, kerámia-, üveg-, ötvös- és textil alkotás látható.