Ágnes
-13 °C
0 °C

Gotan Project és Taraf de Haidouks a Pecsában

MTI
2003.04.04. 11:28
Két, egymástól távoli zenei világot képviselő együttes, a francia-argentin Gotan Project és a román Taraf de Haidouks április 9-én közös koncertet ad a Petőfi Csarnokban.

Gotan Project a tangó, a dub és a funky elemeit a modern elektronikus zenei eszközökkel ötvözve egészen új zenei hangzást hoz létre. A koncerteken tizenkét argentin és francia zenész, táncos lép fel. A Gotan Project az idén elnyerte a BBC Rádió World Music díját a legjobb új zenekar kategóriában.

Az est másik vendége a romániai Taraf de Haidouks, amely magyarul annyit jelent: "tiszteletre méltó útonállók zenekara". Az együttes, amely az énekesek mellett tucatnyi hegedűsből, harmonikásból, gitárosból és nagybőgősből áll. Produkciójukban a cigányzene és a balkáni - délszláv, bolgár, török - zenei hagyományok találkoznak. A Taraf de Haidouks 1995-ös lemezét az év világzenei produkciójává választották, tavaly pedig az együttes a legjobb európai zenekar kategóriában elnyerte a BBC Rádió World Music díját.

A szerdai koncert előzenekara az autentikus magyar cigányzenét és saját dalokat is játszó Szilvási Gipsy Folk Band, amely ezúttal új formációban, harmonikával és bőgővel kiegészülve lép fel.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!