Könyvtárba kerültek Hemingway Dietrichnek írt levelei

MTI
2003.04.08. 14:52
A John F. Kennedy könyvtárba kerültek Ernest Hemingway Marlene Dietrichnek írt bizalmas hangvételű levelei. Az 1949 és 1959 közt íródott 30 levelet, táviratot és karácsonyi üdvözlő lapot, valamint Hemingway több költeményének és novellájának korai vázlatát Marlene Dietrich lánya, Maria Riva ajándékozta a Kennedy könyvtárnak azzal a kikötéssel, hogy a levelezés 2007 előtt nem tehető nyilvánossá a nagyközönség számára.

Hemingwayt és Marlene Dietrichet "őszinte barátság fűzte egymáshoz, ami valóban csodálatos emléket hagyott hátra" - jelentette ki Maria Riva, aki szentélynek nevezte a Kennedy könyvtárat, ahol Hemingway kéziratainak és levelezésének 95 százalékát őrzik.

Éveken át azt híresztelték, hogy Hemingway és Dietrich szeretők voltak, de Peter Riva és Hemingway fia, Patrick egyaránt kevés valószínűséget tulajdonít ennek, annak ellenére, hogy Hemingway egy levelében szerelmet vallott Dietrichnek. "Minden jel szerint barátságról volt szó. Nagyon bensőséges barátságról, amely két művész között alakult ki" - hangoztatta Patrick Hemingway.