Kulturális fesztivál Szabolcsban

MTI
2003.04.16. 12:32
Az I. Szabolcsi Kulturális Ifjúsági Zenei Fesztivált április 25-től rendezik meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat városában: Nyíregyházán, Mátészalkán, Nyírbátorban, Kisvárdán, Tiszavasváriban és Nagykállóban.

Május 11-ig tartó fesztivál keretében összesen 25 koncertre várják a zenekedvelőket a nyírségi településeken, a nyitónapon a MATÁV Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban, a Club Neo-ban pedig a Besh o,drom Baba Yaga együttes lép fel.

Varnus Xavér orgonaművész április 30-án a nyírbátori református templomban ad hangversenyt, május 7-én, a nyíregyházi zsinagógában pedig Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sebestyén Márta mutatja be műsorát.

Május 9-én és 10-én Deák Bill Gyula, a Beatrice, a P. Mobil, az EDDA és a Karthágó együttes vendégszerepel Kisvárdán, illetve Nyíregyházán.

A fesztivál keretében május 2-án, Mátészalkán rendezik meg a szabolcsi amatőr rockzenekarok találkozóját, másnap Nagykállóban a térség fúvós zenekarainak közös szabadtéri koncertjét, míg május 4-én, a régió kórusai adnak hangversenyt Kisvárdán.